9. kolo
25.10.2015 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 2:1

Atlético Madrid zvládlo ostrou prověrku v podobě ambiciózní Valencie, kterou sice nakonec porazilo pouze jednobrankovým rozdílem v poměru 2:1, ovšem vítězství domácích nebylo nikdy pořádně v ohrožení. Zasloužené vedení do poločasu zajistily Atlétiku letní posily Jackson Martínez s Yannickem Ferreirou-Carrascem a až osmnáct minut před koncem zdramatizoval závěr utkání snižující Paco Alcácer z pokutového kopu.

Víc než jeden gól už ale hosté v zápase nestihli a podtrhli tak nepříliš vyvedený vstup do sezony, který aktuálně činí po devíti kolech po třech výhrách, remízách i prohrách, což v součtu stačí v ligové tabulce na deváté místo. Atlético naopak cennou výhrou udrželo kontakt s vedoucím duem Real Madrid - Barcelona, za nímž zaostává pouze o dva body.

Už ve čtvrté minutě neměl daleko k prvnímu gólu večera Koke, ovšem Jaume Domenech ve valencijské brance předvedl perfektní zákrok a přízemní ránu španělského reprezentanta stihnul zavčasu vyrazit. Po dvaadvaceti odehraných minutách pak přišla ojedinělá šance hostí, ovšem také slovinský gólman Jan Oblak si tváří v tvář střílenému centru Joaa Cançela dokázal poradit.

Po půlhodině hry již však herní dominance Atlétika přinesla kýžené ovoce. Jak Shkodran Mustafi, tak Aderlan Santos nepochopitelně podskočili dlouhý nákop Filipeho Luise a Jackson Martínez měl v dané situaci úlohu poslat míč do sítě, kterou splnil do puntíku. Po svém drahém letním příchodu z Porta se kolumbijský útočník podle všeho konečně začíná v novém působišti naplno prosazovat a nevýrazný start do sezony je minulostí.

Martínez byl v tu chvíli očividně při chuti a tři minuty po své první trefě málem přidal další, jenže Jaume opět předvedl špičkový zákrok, stejně jako po hlavičce Diega Godína. Ani on však záhy v minutě čtyřicáté nedokázal ztrátu Valencie udržet do poločasu pouze na jedné brance, neboť další nováček v dresu Atlétika předvedl pro změnu své nesporné kvality. Yannick Ferreira-Carrasco, mladá ofenzivní posila z Monaka, si podsekla míč směrem do středu hřiště a povedenou přízemní ranou k tyči navýšila vedení domácích na 2:0.

Po změně stran se nejprve oba celky uchýlily spíše k opatrné hře a šancí nepřibývalo, to však v osmašedesáté minutě změnil Griezmann, jenž po dobré práci aktivního Carrasca zamířil jen těsně vedle. Místo definitivní pojistky v podobě třetího gólu ovšem přišel trest na druhé straně. Godínův nešikovný zákrok v souboji s Mustafim vyústil v pokutový kop, který Paco Alcácer s přehledem proměnil a dal ještě Valencii šanci na nečekané drama.

V závěrečné čtvrthodině však měli přesto blíže k dalšímu gólu spíše domácí a Jaume se měl co činit, aby vychytal Juanfrana, zatímco střídající Fernando Torres ze své slibné šance hlavičkoval mimo. Mrzet jej to však příliš nemusí, zasloužené vítězství Atlétika se konalo i tak.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

přání 3:2

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat
Mořská vosa

2:1

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Lorcan

celkem jasná jednička třeba to bude jenom o gól ale Atletico vyhraje, je přece jen o něco lepší a Valencii to venku moc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele