31. kolo
02.04.2016 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético rozdrtilo Betis a pevně drží druhé místo

Atlético Madrid s přehledem zvládlo utkání s Realem Betis a po výhře 5:1 může přihlížet večernímu El Clásicu na Camp Nou s pocitem dobře vykonané práce a jisté ztráty přinejmenším jednoho ze svých konkurentů na špici tabulky. Jako obvykle se proti Betisu do střelecké listiny zapsal Antoine Griezmann, a to dokonce dvakrát. Francouzského křídelníka doplnili ještě Fernando Torres, Juenfran a Thomas Partey. Za hosty pouze korigoval Rubén Castro.

Svěřenci Diega Simeoneho tak upevnili své postavení druhého nejlepšího týmu ve Španělsku a nadále čekají na jakékoli zaváhání vedoucí Barcelony, s níž se navíc utkají i nadcházející úterý v rámci čtvrtfinále Ligy Mistrů.

Betis z posledních osmi zápasů prohrál pouze jediný, ovšem utkání proti madridskému favoritovi se mu příliš nepovedlo. Hned v úvodu zahodil Griezmann dvě slibné šance a Koke posléze napálil brankovou konstrukci. Průlom skóre byl jen otázkou času a nakonec přišel osm minut před přestávkou. Perfektní pas Kokeho přistál u Fernanda Torrese, jenž chladnokrevně přehodil brankáře Antonia Adána a poslal domácí do vedení.

Atlético bylo při chuti a ještě do poločasu přidalo i pojišťovací branku číslo dvě. Klíčovou roli v gólové akci sehrál znovu Torres, jemuž se povedlo obalamutit soupeřova obránce a odcentrovat. Míč se tak dostal k Antoinu Griezmannovi, který sice zamýšlel přihrát Kokemu, ovšem Adán v tu chvíli hrozivě neodhadl dráhu míče a trapně jej mezi nohama pustil do vlastní sítě. Hostující gólman pak ještě před odchodem do kabin stihl vystřihnout dva kvalitní zákroky, čímž si svou hrubku poněkud vyžehlil, jenže Betis byl i tak po první půli v beznadějné situaci s dvoubrankovým deficitem...

Po změně stran navíc naskočil na trávník Ángel Correa, jenž perfektně oživil hru domácích od samého úvodu, když vybídl ke gólovému zakončení Juanfrana - 3:0 pro Atlético. Pak sice snížil svou šestnáctou trefou sezony ostrostřelec Castro po nečekané chybě brankáře Oblaka, avšak na víc se už hosté nezmohli. Aktivní Correa naopak připravil čtvrtý gól domácích Griezmannovi a v závěru pak francouzský reprezentant přidal ke svým dvěma trefám ještě asistenci, když přihrál střídajícímu Thomasi Parteyovi na konečných 5:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 a po tomto kole opět náskok 4 bodů na baletky

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele