36. kolo
30.04.2016 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 1:0

Antoine Griezmann dnes rozhodl o třech bode pro domácí Atlético, které nejmenším možným rozdílem přehrálo Vallecano. Francouzský útočník se trefil deset minut po přestávce a Atlético tak stále drží krok s vedoucí Barcelonou.

Diego Simeone musel kvůli třízápasovému trestu jen z tribuny sledovat, jak jeho svěřenci dlouho marně hledají recept na obranu Blesků. V páté minutě pálil z dobré pozice Correa, jehož ránu k tyči vykryl pohotový gólman Raya Juan Carlos. Ve 23. minutě poprvé vystrčili růžky hosté, když se po rychém brejku a centru Quiniho dostal do dobré příležitosti Guerra. Oblak ale jeho střelu bez větších potíží zpacifikoval.

Zápas celkově nepřinášel mnoho velkých šancí, za zmínku tak stojí do konce první půle snad už jen ekvilibristika s míčem v podání Correy v 37. minutě. Následná střela z úhlu už ale domácímu útočníkovi tolik nevyšla. Po změně stran v 52. minutě mohli udeřit hosté. Konkrétně Javi Guerra, který se obtočil okolo bránícího Hernándeze, ovšem jeho následný pokus postrádal razanci. A hned z dalšího útoku hostů musel Oblak vytáhnout vynikající zákrok proti Quiniho střílenému centru z pravé strany.

Nic z aktivity hostí ale nakonec nevzešlo, naopak Atleti proměnili hned svou první příležitost druhé půle. Po pouhé minutě strávené na hřišti se díky svému důrazu dostal Antoine Griezmann k odraženému míči po dlouhém nákopu Atlética. Francouzský forvard se s ničím nepáral a levačkou poslal míč nechytatelně k tyči - 1:0! Dlouho se také bude mluvit o nevídaně otevřené roztržce mezi Bebém a koučem Paco Jémezem, jenž místo portugalského útočníka nasadil už v 57. minutě Pitiho.

V 70. minutě sehráli Rojiblancos rychlý kontr, na jehož konci se ocitnul střídající Fernando Torres, jehož rána z šestnácky ale byla příliš slabá. Zvýšit vedení domácích mohl pak v 77. minutě Koke, po pasu Correy ale mířil vysoko nad branku. Jedinou vážnější šancí na srovnání skóre byla akce Vallecana v 81. minutě. Po centru Quiniho se před Oblakem prosadil hlavou Llorente, nicméně jeho pokus skončil nad brankou. Atleti si tedy v pohodě uhlídali vedení a stále jsou ve hře o titul.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

4-4

Reagovat
Diego2

3-0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

pojďme bojovat !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele