15. kolo
13.12.2015 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:1

Athleticu se sice podařilo takřka nemožné, tedy skórovat proti Atléticu Madrid, ovšem ani trefa Aymerica Laporteho Baskům na bodový úspěch nakonec nestačila. Domácí favorit totiž ještě do poločasu stihnul srovnat zásluhou Saúla a po změně stran rozhodnul úchvatnou trefou zpoza šestnáctky Antoine Griezmann.

Atlético se tak dotáhlo na vedoucí Barcelonu, za níž nyní zaostává pouze vinou horšího skóre. A pokud madridský celek bude bodovat v příštím týdnu proti Malaze, půjde rovnou do čela, neboť barcelonští si místo ligového zápasu jedou odbýt Mistrovství světa klubů v Japonsku.

Obzvláště specifický musel být nedělní zápas pro Raúla Garcíu, jenž v Atléticu dlouho působil a v létě přestoupil právě do Athleticu. Španělskému záložníkovi se také dostalo patřičného uvítání z tribun stadionu Vicenteho Calderóna.

Domácí vstoupili do zápasu pozitivně a aktivním napadáním znemožnili soupeři cokoli vymýšlet. Yannick Ferreira-Carrasco však v první šanci přestřelil a Saúl zase slabou střelou sotva prověřil Gorku Iraizoze v brance Athleticu. V osmnácté minutě již Luciano Vietto zvedal ruce oslavně nad hlavu, avšak gólovou radost mu záhy zkazila oprávněně zdvižená ruka čárového rozhodčího.

Teprve pak se dostali do hry i hosté, ovšem stálo to za to. Jan Oblak se musel činit proti ráně Garcíi a Aritz Aduriz přinutil slovinského gólmana ještě k lepšímu zákroku, z nějž vyústil rohový kop. Jakkoli jsou standardní situace obvykle silnou zbraní Atlética, v tomto případě se karta nakrátko obrátila. Beňatův roh se totiž s přizvednutím na přední tyči dostal až k Aymericu Laportemu, jenž zblízka bez potíží napálil míč do sítě a Athletic vedl 1:0.

Atlético pak dělalo vše proto, aby ještě do poločasu dosáhlo na vyrovnání. Ferreira-Carrasco ještě se svým pokusem neuspěl, ovšem stejně jako předtím Aduriz na druhé straně tím vybojoval alespoň výhodu rohového kopu. Ten z kopačky Kokeho přistál neomylně na hlavě Saúla, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti přešla přes Iraizoze a skóre tak bylo znovu nerozhodné.

Po změně stran nechybělo mnoho k tomu, aby se Athletic dostal podruhé v zápase do vedení a vsítil perfektní obraně Atlética takřka neuvěřitelné dva góly. Aduriz však tváří v tvář Oblakovi pohořel. A pak to přišlo, jako blesk z čistého nebe. Doposud nevýrazný Antoine Griezmann se jako slepý k houslím dostal do slibné střelecké pozice zpoza šestnáctky, když využil ztráty Mikela Rica, a to tím nejlepším možným způsobem. Rána francouzského reprezentanta prosvištěla s leváckou rotací kolem bezmocného Iraizoza k jeho pravé tyči a Atléticu tím zařídila cenné vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na tento zápas se těším, přál bych si remízu či výhru hostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca doma nečekaně selhala a my toho využijeme tip 3:0

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele