3. kolo
13.09.2015 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 3:1

Athletic se do třetice dočkal premiérového vítězství v Primera División, když na domácím stadionu San Mamés přehrál Getafe v poměru 3:1. Jako obvykle se o dvě trefy postarala nestárnoucí ofenzivní stálice Basků Aritz Aduriz, jehož navíc jedním zásahem doplnila letní posila Raúl García.

Útočník Atlética Madrid, jenž do Athleticu zavítal v poslední den přestupového období, tak prožil snový debut. Jeho hlavička z průběhu druhé půle navýšila vedení domácích na 2:0 po úvodní brance Adurize. Sedm minut před koncem pak tentýž hráč znovu nastolil dvoubrankový náskok svého týmu po Velázquezově snížení ze sedmdesáté minuty. Krátké naděje Getafe na možný bodový zisk tím byly rázně uhašeny a Ernesto Valverde si mohl vychutnat pohodový závěr zápasu a tolik potřebné první vítězství v novém ligovém ročníku.

Po prohrách s Barcelonou a Eibarem již domácí potřebovali nutně zvítězit, ovšem Getafe šlo do zápasu z totožné pozice bez jediného bodu, již nyní okupuje definitivně samotné. O ideální start z pohledu Athleticu se postaral Aduriz brzkou gólovou hlavičkou z rohového kopu. Na druhé straně málem vyrovnal Velázquez, jenže Gorka Iraizoz se vyznamenal výtečným zákrokem a jeho hlavičkový pokus lapil. Chvíli nato celek z Bilbaa navýšil své vedení zásluhou Garcíi, jenž rovněž hlavou zužitkoval Susaetův centr.

Dvacet minut před koncem sice napodruhé Velázquez na Iraizoze vyzrál, jenže víc než jeho podařený volej již hosté nestihli předvést. Tím spíš, že Athletic od možného nervózního závěru utkání uchránil Aduriz, když doklepl do sítě Erasův centr, přestože byl při svém náběhu viditelně faulován.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lorcan

Bilbao zatím v lize nic moc - podobnej příběh jako Sevilla - po skvělým vystoupení proti Barce v superpoháru mizernej start v lize, ale stejně jako věřím Seville i ted se už Athletic chytne a vyhraje, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele