1. kolo
23.08.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:1

Athletic nezopakoval proti Barceloně gólovou kanonádu z minulého týdne a prohrál na svém hřišti těsně 0:1. Barca mohla jít do vedení již v první půli, ale Messi neproměnil pokutový kop. Zápas tak rozhodl až gól Luise Suáreze z 54. minuty. I přes množství šancí a vysoké tempo ani šlágr prvního kola La ligy bohužel nepřinesl více než jednu branku.

Hosté nastupovali do utkání s mnoha absencemi. Mathiueu a Piqué nemohli hrát kvůli kartám, respektive disciplinárnímu trestu, ze zdravotních důvodů chyběl Neymar a kvůli zákazu FIFA nemohli nastoupit ani nové posily Turan s Vidalem. Další pohromou pak bylo pro kouče Blaugranas Luise Enriqueho zranění Daniho Alvese již v 19. minutě. Brazilec musel být po souboji s Adurizem kvůli svalovým obtížím střídán a na hřiště naskočil Sergi Roberto.

I tak ale Barca dokázala vzdorovat útočné vozbě Lvů a navíc dostala ve 32. minutě výhodu pokutového kopu. Penaltový zákrok domácího Elustonda z 30. minuty ovšem vyvolal kontroverze, neboť se atakovaný Suárez skácel k zemi opravdu ochotně. Hlavní sudí Carlos Del Cerro ale ukázal na penaltový puntík a neobměkčily jej ani protesty domácích hráčů. K míči se postavil Lionel Messi, ovšem jindy neomylný argentinský forvard nekopl pokutový kop vůbec dobře a nechal jen vyniknout gólmana Gorku Iraizoze. Ten přízemní střelu vyškrábl do zámezí!

Elustondo si vzápětí nejspíš jako odvetu došlápl právě na Suáreze a za ostrý faul zezadu dostal po zásluze žlutou kartu. Obecně se hrálo z obou stran vcelku ostře a zbytku první půle dominovaly právě osobní souboje. I přes absenci branek se ale téměř padesát tisíc diváků v ochozech stadionu San Mamés muselo rychlým fotbalem bavit.

Krátce po změně stran přece jen udeřila Barcelona. Psala se 54. minuta, když Alba zachtil míč na levé straně, odcentroval a mezi baskickými obránci se zjevil nikým nehlídán Luis Suárez. Pro barcelonského útočníka byl kop z velké blízkosti proti osamocenému gólmanovi lahůdkou - 0:1! Barcelona se dostala na koně a následovaly další šance. Jednu z nich měl v 61. minutě Sergi Roberto, který štiplavou ranou z pravé strany vápna vyprášil Iraizozovy rukavice.

Athleticu se rychle krátil čas na odpověď, ale v 72. minutě zvedla diváky ze sedaček akce Javi Erasa, jemuž v pokutovém území skluzem sebral míč dobře hrající Vermaelen. Píšťalka hlavního sudího ale zůstala nejspíš správně němá. Emoce plály na obou stranách a v 75. minutě se neudržel Suárez, jenž se nesportovně ohnal po atakujícím Gurpegim a dostal žluté napomenutí. Byla to celkově šestá žlutá karta v zápase.

Těsně před koncem zápasu na sebe ještě upozornil Lionel Messi. Hbitý útočník se s míčem ladně prosmýkl okolo čtyř protihráčů a ještě dokázal z pokutového území vystřelit. Jeho pokus ale Iraizoz pokryl. Athletic se již na nic výrazného nevzmohl a nestačilo mu ani čtyřminutové nastavení. Barcelona tudíž vyválčila v Bilbau tři body a spravila si chuť po neúspěšném dvojutkání španělského Superpoháru.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím ta Barcelona nehraje nějak super fotbal, tak snad tady nezklame 0:4 pro Barcu

Reagovat
LidoOP

2:0

Reagovat
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Velice pikantní. Bilbao si dá bůra na žilině a zopakuje superpohár. Můj tip je však 2=2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona je silna .... Bilbao hraje sice doma ale barca vyhraje všude .. Tip 0:4 messi 2, suarez1,rakitič1

Reagovat
boryland

1:5..........Leo....3,Luis....2......

Reagovat
smazaný uživatel

1x 100%

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
N.Gin

S takovouhle obranou nemuze Barca udrzet cisty konto, ale bude chtit napravit ostudu ze superpoharu. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca hlare pěkný hov... zde by měli dát reparát a vzpamatovat se, takže 1:6

Reagovat
Robík

Tak dávám 1:3.Doufám,že se obrana Barcy zlepší.Sport 1 i 2 mě nahněvali.Vysílají italskou a francouzskou ligu.Naštěstí to je na DAJTO a hned potom je i Real.

Reagovat
smazaný uživatel

a goooloveho hody LA LIGY pokracuji.. uz se nedivim.. ze na to nikdo nechce prava .. boooozsky argentiiiinec opet nezklamal a nepromenil penaltu

Reagovat
Lof

Reagovat
Lof

aaaaaaaa krysa..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele