11. kolo
08.11.2015 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 2:1

Athletic potvrdil roli favorita a na svém stadionu porazil Espanyol Barcelona. Athletic byl aktivnější a po zásluze zvítězil 2:1 díky brankám Williamse a Raúla Garcíi. Za hosty se v úvodu druhé půle trefil Hernán Pérez. Athletic je na osmé příčce, Katalánci okupují třináctou pozici.

Baskové začali naprosto skvěle. Už v 8. minutě ukázal Iñaki Williams svůj talent, když si mazácky zpracoval přihrávku De Marcose, čímž si obhodil hned dva obránce a z druhého doteku efektně zavěsil pod břevno - 1:0! Lvi tak dostali na kopačky potřebný klid a utkání ovládali. V 18. minutě si Aduriz zkoušel vymodlit penaltu, ale sudí faul správně neodpískal a pokračovalo se dál.

Šancí si ve zbytku první půle diváci moc neužili. Athletic kontroloval míč a brejky Espanyolu byly hodně bezzubé. Po změně stran se naštěstí začaly dít zajímavé věci. Vše načala povedená akce Iňaki Willaimse, na jejímž konci byla křižná střela jednadvacetiletého útočníka, která jen těsně proletěla okolo Lópezovy branky. Za zmařenou šanci hosté svého soupeře okamžitě potrestali. Ofenzivní řada modrobílých totálně rozebrala statické beky Athleticu, když Sánchez vybídl povedeným obloučkem za obranu Pérze a ten přesnou ranou k tyči vyrovnal - 1:1!

Obdržená branka Lvy probudila a na hřišti přibylo emocí, které musel krotit sudí Mallenco krotit hned čtyřmi žlutými kartami v rozmezí pěti minut. Athletic svého soupeře opět zatlačil a vytoužené druhé branky se Valverdeho svěřenci dočkali v 64. minutě. Střílený centr před bránu vyslal z uctivé dálky Susaeta, Raúl García se umně zbavil obránců a v pádu hlavičkoval do míst, kam López nemohl dosáhnout - 2:1!

Athletic znova držel otěže utkání a do konce zápasu je již nepustil. Espanyol směrem dopředu nepředvedl prakticky nic. Jeho mátožnost jen potvrdil sympatický průnik střídajícího Sylly, po kterém ale následoval pouze pas do území nikoho a útočný faul modrobílých. Athletic tak dotáhl zápas do vítězného konce a připsal si pátou soutěžní výhru v řadě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele