34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético v Bilbau znovu spasil Torres a boj o titul zůstává otevřený

Fernando Torres se v posledních letech dočkal spíše posměchu než ocenění svých fotbalových kvalit, ovšem v letošní sezoně a zvláště posledních týdnech dává všem svým kritikům pořádně na frak. Byl to totiž opět právě španělský útočník, kdo se postaral o jedinou a vítěznou trefu svého týmu, díky níž Atlético Madrid vyválčilo tři body z Bilbaa, kde hrává své domácí zápasy místní Athletic.

Svěřenci Diega Simeoneho tak nadále zůstávají na druhém místě Primera División s totožným počtem bodů, jakým disponuje i vedoucí Barcelona, která tak má pouze výhodu lepších vzájemných zápasů. Zatímco Katalánci v tomto kole rozcupovali Deportivo la Coruňa nacimprcampr v poměru 8:0, Atlético se na své prvenství nadřelo o poznání více. O první a zároveň i poslední gól utkání se sedm minut před koncem první půle postaral Torres přesnou hlavičkou z centru Antoina Griezmanna. Pro někdejšího kanonýra Liverpoolu, známého také pod přezdívkou "El niňo", šlo již o pátý zápas za sebou, v němž dokázal skórovat.

Jedinou kaňkou na jinak úspěšném večeru tak je vynucené střídání klíčového stopera Diega Godína, jenž musel odstoupit ze hry už v deváté minutě a dost možná tak přijde i o nadcházející semifinále Ligy mistrů proti mnichovskému Bayernu.

Oba týmy se musely obejít bez několika předních hráčů - domácím chyběl především nejlepší střelec Aritz Aduriz, jehož roli měl zaplnit navrátilec do sestavy Iňaki Williams. Hostům chyběl kromě Godína vykartovaný kapitán Gabi.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, kterou ale v osmatřicáté minutě strhnul na stranu hostí průlomem skóre Torres po vydařeném centru Griezmanna a neméně přesnému hlavičkovému zakončení. Chvíli nato mohl přidat pojišťovací druhý zásah Thomas Partey, ale z výtečné pozice napálil pouze brankovou konstrukci. Po změně stran tak ještě utkání nabídlo dramatické chvilky, kdy byl hostující gólman Jan Oblak nucen předvést své kvality, aby vytáhl do bezpečí rány Beňata či svého někdejšího spoluhráče Raúla Garcíi.

Když pak v samém závěru nedokázal překonat Gorku Iraizoze prudkou ranou ani hostující Yannick Carrasco, skončil zápas na stadionu San Mamés k nelibosti většina publika výhrou Atlétika 1:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

plichta...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je ten kurz tak obří?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze je Bilbao ve forme? Pokud tohle Atletico da... tak uz by je nemusel za titulem pri jednom zavahani Barcy nikdo zastavit

Reagovat
smazaný uživatel

Ferda pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele