28. kolo
22.03.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Sevilla FC 0:2

Pomsta se nekoná. Villarreal hodně chtěl oplatit svému sokovi z Andalusie porážku z Evropské ligy, která znamenala jeho vyřazení. Plány na odvetu bude ale Villarreal muset odložit na jindy, protože všechny tři body si domů ováží Sevilla. A odváží si je po právu. V první půli ještě ani jedna branka nepadla, ale ve druhém dějství se trefili Coke a Vitolo.

Villarreal byl sice dnes večer jasně lepším týmem a měl spoustu možností, jak získat tři body, ale ani jednu z nich nevyužil. Sevilla možná čekala právě takový scénář, ale na rozdíl od Villarrealu se hostům dařilo proměňovat vytvářené šance. Okna v obraně domácích využili Coke po změně stran a po hodině hry také Vitolo. Sevilla se spoléhala především na rychlé protiútoky a vycházelo jí to skvěle.

Od začátku se Villarreal hodně snažil, aby vstřelil první branku. Blízko byl Joel Campbell, ale mladý útočník z Kostariky se neprobil do vápna podle svých představ a byl míče zbaven ještě před tím, než mohl vypálit. Na druhé straně se do zakončení hnal Daniel Carrico, který vypálil z nějakých třiceti metrů. Jeho střela lehce zaplavala ve vzduchu, ale Asenjo s ní problémy neměl. Po patnácti odehraných minutách se do šance dostával Carlos Bacca. Nejlepší střelec Seville se hnal na brankáře Asenja, ale toho zachránil včasným a téměř chirurgicky přesným zásahem obránce Mateo Musacchio.

Stephane Mbia poslal do šestnáctky nadýchaný centr, jenž se snášel na nohy Baccy, ale tomu chybělo několik centimetrů. O chvíli se pokusil o technickou střelu Bacca, ale mířil jen do míst, kam doskočil brankář Asenjo. Na opačné straně se do zakončení dostal dos Santos, který ale také narazil na pozorného Sergia Rica. Na druhé straně Coke poslal do vápna dobrý centr na něhož si naskočil Vitolo, jehož zakončení ale bravurně zlikvidoval Sergio Asenjo.

Hodně aktivní byl Joel Campbell, který se neustále snaží na dálku poslat Arsénu Wengerovi vzkaz. Dnes se zbytečně neutápěl v kličkách, ale efektivně připravoval šance druhým. Několik individuálních šancí ale nakonec vždy zastavila obrana Sevilly. Akce Villarrealu byly stále nebezpečnější. Giovani dos Santos se dostal na hranici šestnáctky odkud také poslal velmi jedovatou dělovku, ale Sergio Rico vytáhl skvělý zákrok. Deset minut před koncem první půle se k odraženému míči dostal Joel Campbell, ale jeho ránu zastavil obětavý Pareja.

Do kabin mohli jít jako vedoucí celek domácí. Stačilo, kdyby Moi Gómez nepromarnil šanci a v šestnáctce pálil trochu lépe. Takto orazítkoval jen břevno domácích. Jen boční síť následně trefil Moreno. O to větší šok si pro domácí diváky připravili hosté po návratu z kabin. Seville stačil jeden rychlý protiútok tažený Figueirasem k tomu, aby vedla. Figueiras zavezl míč do vápna, tam jej nahrál zpět Cokemu, který propálil vše před sebou - 1:0.

Inkasovaný gól téměř zmrazil srdce i akce Villarrealu, který na chvíli nevěděl, co má vlastně dělat. Když už kombinace domácích začaly znovu dávat smysl, přišla další rána. Vitolo se totiž dostal k odraženému balonu na vápně a krásnou ranou z první propálil vše před sebou - 2:0.

Ani dvě branky ve vlastní síti ale Villarreal nezastavily. Gerard Moreno si naskočil na pěkný centr a pokusil se o zakončení hlavou, ale mířil špatně. Další poměrně dobrou střelou se prezentoval Uche, ale mířil také mimo. Tři minuty před koncem se Moreno dostal o pět k míči, ale napálil jen levou tyč Sevilly!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele