24. kolo
22.02.2015 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - SD Eibar 1:0

Stejně jako v Bilbau i ve Villarrealu rozhodla o výhře domácích jediná branka. Postaral se o ni v 71. minutě Luciano Vietto. Díky mladému Argentinci si Žlutá ponorka stále drží pevné místo v nejlepší šestici, fotbalisté Eibaru musí skousnout pátou porážku v řadě.

S velkými šancemi Villarrealu se roztrhl pytel po deseti minutách hry. Nejprve se naprosto sám před gólmanem Iruretou ocitl v 11. minutě Campbell, v jasné příležitosti ale trestuhodně netrefil bránu. O tři minuty později bleskovým sklapnutím nohou zneškodnil gólman Eibaru průnik Morena. A do třetice nevyšla domácím velká možnost v 16. minutě. Dloubáček Campbella sice přesně našel před brankou hostů Morena, ten ale nedokázal ze vzduchu sklepnout míč a balón proletěl zcela mimo. Baskové tedy přežili infarktový vstup do zápasu a po zbytek první půle už se bránili o poznání účinněji. Žlutá ponorka však nadále držela míč a diktovala tempo. Ve 24. minutě vyslal na bránu soupeře nepřesnou dělovku domácí Gómez. Zbytek prvního dějství už vyplnily především nepřesnosti a boj mezi šestnáctkami.

Po změně stran pokračovala dominance šestého celku tabulky. Ve 49. minutě se do slibné šance po chybě v rozehrávce Eibaru hnal Giovani, čáru přes rozpočet mu však skvělým skluzem udělal stoper Ekiza. Úporná obrana Basků slavila úspěch až do 71. minuty. To Dos Santos vymyslel geniální přihrávku patou na Vietta a do té doby spolehlivý Irureta si neporadil s překvapivou střelou šajtlí jedenadvacetiletého Argentince - 1:0!

Zasloužené vedení domácích mohl o pár chvil později zdvojnásobit Gómez, avšak Irureta vytáhl parádní zákrok a tygřím skokem vyrazil míč letící do šibenice. Villarreal si už do konce zápasu náskok pohlídal, Eibar byl dopředu podobně jako v posledních zápasech bezzubý. Tři body upevnily Žluté ponorce postavení na pohárové šesté příčce, Eibar zůstává jedenáctý.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
houdic

Kdyby nebyli ve předu dřeváci a něco proměnili tak to vyšlo :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele