14. kolo
07.12.2014 19:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Sociedad 4:0

Další utkání Davida Moyese na lavičce ambiciózního Realu Sociedad bude mít hodně hořkou příchuť, protože někdejší manažer Manchesteru United nezopakoval slibný start a na stadionu El Madrigal jeho týmu trpěl fatální porážku. První poločas byl spíše synonymem nudy, ale ve druhém se do sítě hostí trefili Bruno Soriano, Denis Čeryšev a dvakrát také Moi Gómez.

Villarreal zastavil nepříliš slavnou sérii výsledků celkem jasně. Domácí Villarreal si poradil se svým sokem až s podezřelou lehkostí. Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním se domácí ještě museli bránit aktivitám Moyesových svěřenců a sami nedokázali vstřelit ani jednu branku, po změně stran vešli na hřiště jako zcela jiný tým a jejich produktivita práce vzrostla o minimálně 200 procent.

Hodně hostujících fanoušků spoléhalo na Carlose Velu, který zářil již v posledním ligovém utkání. Vela ale tentokrát vyšel střelecky naprázdno, i když se snažil. Po deseti minutách se na opačné straně blýskl mladík Luciano Vietto, který dostal přihrávku za obranu a díky podklouznutí jednoho z obránců běžel sám na branku. Naštěstí pro hosty se s ním ale včas vrátila obrana Realu Sociedad a donutila útočníka domácího týmu k unáhlené a nepřesné střele. Do vápna soupeře navíc posílal velmi nebezpečný centr mladík Canales, ale jeho přihrávka byla lapena brankářem Sergiem Asenjem.

Luciano Vietto se o chvíli později na pravé straně velkého vápna dostal do zajímavé střelecké pozice, z níž ale nakonec nic nebylo, protože do rány se mu skvěle položil bránící De La Bella. Deset minut před koncem první půle se Villarrrealu naskytla velká možnost, když se po faulu De La Belly k exekuci volného přímého kopu dostal Bruno Soriano. Ten si poodstoupil, udělal tři rychlé kroky směrem k míči a tvrdě vypálil. Jeho rána ale zamířila těsně nad břevno!

Do kabin se oba týmy rozešly se shodným bodem na kontě, ale to se mělo velmi brzy změnit. Jako první se domácí prodrali do zajímavé šance jen pár minut po změně stran. Mladík Čeryšev s míčem u nohy pádil do vápna a hodlal střílet, ale čistým skluzem jej o míč obral bránící Gabriel Paulista. Až o deset minut poté se Villarrealu povedla akce, na kterou bylo radost se dívat. Luciano Vietto si seběhl na hranici velkého vápna, odkud tvrdě vypálil. Zubikarai měl sice s jeho ránou potíže, ale nakonec ji zkrotil. O apetitu Vietta nebylo třeba vést spory, což mladík dokázal o minutu později, kdy dokonce nastřelil tyč!

Po hodině hry bylo kouzlo hostující obrany odčarováno a zasloužil se o to Bruno Soriano. Stále zlepšující se exekutor volných přímých kopů si postavil míč a napálil jej přesně do břevna. Od něj se odrazil za brankovou čáru a Ponorka vedla.

Tím se trhla lavina branek i dalších šancí jednoznačně lepšího Villarrealu. Luciano Vietto v další šanci napálil opět tyč. Po něm se do vápna soupeře vřítil Ukechukwu Uche, který naservíroval míč volnějšímu Čeryševovi. Ten už si poradil krásně a přesnou ranou na vzdálenější tyč poslal Villarreal do dvoubrankového vedení - 2:0.

Patnáct minut před koncem zápasu se na hrací plochu dostal Moi Gómez, který definitivně pojistil tři body. Střídající hráč velmi dobře vybojoval balon, který poté přihrál Čeryševovi. Mladý rychlík zaběhl do velkého vápna, kde vrátil Gómezovi. A pro něj už byla rána pod břevno snadnou záležitostí. O pět minut později se míče před velkým vápnem znovu chopil Moi Gómez a jen tak mimochodem jej napálil směrem na bránu. Gólman Zubikarai nebude mít čisté svědomí ani v tomto případě, protože míč pustil za svá záda a Villarreal tím pádem deklasoval soupeře o čtyři branky. K tomu přidejme dvě tyče a závěrečnou neproměněnou akci Manuela Triguerose. David Moyes bude mít co probírat.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

1:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele