6. kolo
27.09.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Madrid veze tři body z Villarrealu

V posledních týdnech obvyklá demolice v podání Realu Madrid se sice nekonala, ale přesto si svěřenci trenéra Carla Ancelottiho připsali na své konto tři body. V souboji s Villarrealem byli úspěšnějším týmem a radovali se díky brankám Luky Modriće a Cristiana Ronalda.

Villarrealu hodně scházel typický hrotový útočník, který by rozbíjel dobře sehranou čtveřici obránců Realu Madrid a byl by adresátem většiny centrovaných míčů. Těch před brankáře Ikera Casillase létalo mnoho, ale chyběl někdo, kdo by je dokázal zakončit. Ani Real ale dnes odpoledne rozhodně neoslnil a přesto, že dokázal vstřelit dvě branky, italský trenér Carlo Ancelotti bude mít o čem mluvit. Jeho svěřenci se chystají na Ligu mistrů, takže tomu odpovídala i jejich snaha.

Žlutá ponorka, jak se Villarrealu již dlouhou dobu přezdívá, začala poměrně aktivně a první rohový kop se snášel před Ikera Casillase hodně nebezpečně. Největší hvězdou Realu Madrid je bezesporu portugalský fenomén Cristiano Ronaldo, který je navíc v obdivuhodné střelecké formě. Dnes toužil přidat další zásahy a málem se mu to povedlo už po několika minutách hry. Z levé strany pálil nepřesně, další pokus zablokovala pozorná obrana před brankářem Sergiem Asenjem. Ten měl plno práce také s Modrićovou ranou, poté vyzkoušel jeho pozornost také Karim Benzema.

Po závaru před brankou Asenja se gólově prosadil stoper Sergio Ramos, rozhodčí Uniano Mallenco však branku neuznal kvůli ruce španělského reprezentanta. A Villarreal mohl trestat, protože jen o minutu později byl Iker Casillas málem překonán. Ikechukwu Uche se uvolnil na přední tyči a Casillas měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil. Gómez následně motal hlavu Carvalajovi a poslal do pokutového území střílený centr, Vietto však svou levačkou minul Casillasovu bránu.

Luciano Vietto mohl poslat domácí do vedení, když nabíhal na nahrávku od Ucheho, ale v koncovce selhal. A otřepané pravidlo Nedáš-dostaneš opět platilo. Real si před brankou hostí vyměnil několik nahrávek, míč skončil u Luky Modriće, který se nerozmýšlel a přesnou ranou poslal Real Madrid do vedení - 1:0.

Domácí se ještě ani neotřepali po úvodní brance Realu a brankář Asenjo musel opět do sítě pro míč. Poslal jej tam Cristiano Ronaldo, kterému vyšla spolupráce s Jamesem Rodriguezem. Mladá akvizice z Monaca našla pasem nabíhajícího Karima Benzemu, který míč zkrotil, pohrál si s obráncem a nahrál na "penaltu" Ronaldovi. Ten už neměl moc práce a Real vedl o dvě branky.

Villarreal se odmítal smířit se ztrátou bodů a třeba rána Triguerose mířila přesně. Naštěstí pro Real se do rány obětavě položil obránce Marcelo, který střelu odrazil na rohový kop. Villarreal posléze převzal iniciativu a útočil. Real vedl, takže spěchat nemusel, ale i kvůli jeho pasivitě tempo hry upadalo. Nejprve se neprosadil Gabriel Paulista, po něm se o zakončení pokoušel také Gómez. Ani jeho projektil ale neskončil v síti, i když fanoušci viděli ruku hráčů Realu Madrid. Villarrealu nepomohlo ani střídaní, kdy se na hřišti potkali Jonathan dos Santos a Giovani dos Santos. Jejich snahy byly úspěšně eliminovány obranou Realu Madrid.

Jonathan dos Santos vystřelil z velké vzdálenosti, ale brankář Iker Casillas si s jeho ránou poradil. A protože v další šanci selhal mladý talent Luciano Vietto, skóre se už neměnilo. Real Madrid si ze stadionu El Madrigal odvezl tři body a šetřil síly před utkáním Ligy mistrů, takže má splněnou. Atraktivní výkon ale dnes rozhodně nepodal a chvílemi byl Villarreal jednoznačně lepší.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
PePiG7

1-3 DosSantos-2xCR7,Bale

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-8 DosSantos-5xCR7,2xBale ,Benzema :D

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude těžký, čekám vydřenou výhru 1:2 nebo 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

remiza ne li vyhra TIP 1:1, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele