26. kolo
08.03.2015 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Celta Vigo 4:1

Villarreal rozstřílel Celtu Vigo čtyřmi góly. Hostům z Viga sice dal nějakou naději kontaktní gól Augusta Fernandeze, ale v poslední fázi utkání Villarreal opět zabral a odskočil svému soupeři na rozdíl dvou branek. Kanonádu domácího celku zařídili Giovani dos Santos, Mateo Musacchio, Luciano Vietto a Gerard Moreno, který uzavřel skóre zápasu.

Celta Vigo stále drží devátou příčku La Ligy. Villarreal je aktuálně na šesté pozici a dál sní o Lize mistrů. Dnes to byl z jeho strany se vším všudy povedený zápas. Domácí tým potěšil své fanoušky povedenými kombinace, rychlou hrou, čtyřmi góly a především třemi body do tabulky. Skvělé utkání prožil také netradiční střelec Mateo Musacchio, který s kapitánskou páskou na ruce vstřelil branku. Do útoku se postavilo trio Joel Campbell, Giovani dos Santos a Gerard Moreno. Celta Vigo spoléhala na dvojici Nolito a Charles.

Po šesti minutách se hnal do útoku Mallo, který si několikrát nabíhal do vápna a chystal se vystřelit, ale jeho pokus byl včas zablokován obranou domácího celku. Marcos z dálky nastřelil míč k bráně, Costa si pohrál s dotírajícími obránci, ale k zakončení se už nedostal. Přesto jeho akce vyvolala obdiv v řadách fanoušků. Brankář Sergio Asenjo byl do akce volán poté, co se k míči ve vápně snadno dostal Nolito a rozhodl se zakončovat. V té chvíli ale včas dorazil na své místo brankář Asenjo. Kdyby se Nolito včas rozhlédl, viděl by před bránou neobsazeného spoluhráče Charlese, který by doklepával prakticky do prázdné.

Po pětadvaceti minutách se k míči znovu dostal Nolito, ale dobře vyběhl brankář Sergio Asenjo a svému protihráčovi zmenšil střelecký úhel. Po půlhodině hry Rukavina z nelehké pozice tvrdě vypálil na bránu Celty, kde se s touto ránou musel poprat Álvarez. Chvíli se nic převratného nedělo, ale v posledních pěti minutách se strhla ofenzíva domácích a Celta na ni nedokázala reagovat. Pět minut před koncem se na polovině dostal k míči Giovani dos Santos, obehrál jednoho protihráče a přesprintoval s míčem až do pokutového území. Tam si poradil také s brankářem Álvarezem - 1:0.

Celta možná chtěla reagovat, ale jakýkoli odpor ukončil Mateo Musacchio. Ten si ve vápně naskočil na brilantně zahraný rohový kop a hlavou usměrnil míč o sítě - 2:0.

Villarreal chtěl pokračovat v krasojízdě také po změně stran, ale byla to trochu překvapivě Celta, která se snažila více kombinovat. Agresivnější napadání a zlepšený herní styl - to vše se nakonec Celtě alespoň trochu vyplatilo, protože pět minut po změně stran se jí povedlo vstřelit nadějný gól. Nolito dobře našel z přímého kopu naběhlého Fernándeze, který hlavičkou umístil balón do levého dolního rohu - 2:1.

Hosté mohli srovnat krátce po hodině hry, když se do šancí dostali Mallo a López, ale střely ani jednoho z nich svůj cíl nenašly. Na hřiště se dostal Luciano Vietto a chvíli mu trvalo, než našel svůj rytmus. To se mu ale zdárně povedlo dvacet minut před koncem, když zvýšil na 3:1. Vietto se pohyboval na hraně ofsajdu, prokázal skvělé zrychlení a díky několika málo krokům se dostal před svého strážce. Dostal se sice také mimo střelecký úhel, ale to mu nevadilo a ve skluzu prostřelil svého soupeře.

Deset minut před koncem se do zakončení dostal Charles, ale s jeho ranou z větší vzdálenosti si brankář Asenjo poradil. O pár minut později tak mohl v klidu přihlížet, jak Gerard Moreno naběhl do vápna, dostal skvělou nahrávku a prostřelil brankáře Sergia Álvareze přesně mezi nohama - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 domácí

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele