29. kolo
05.04.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 0:0

Ve šlágru kola nakonec branka nepadla ani jedna a oba celky se rozešly smírně. Do tabulky se to promítlo tak, že Valencia musí na čtvrté místo a Atlético ji předběhlo. Villarreal stále drží šestou příčku, ale náskok páté Sevilly se neustále zvyšuje. V zápase ale bylo cítit hodně emocí a padlo několik žlutých karet.

Sílu Valencie měla pocítit obrana hostů především díky ofenzivní trojici Feghouli, Alcácer, Piatti. Prostor před brankářem Alvesem čistila čtveřice Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá. Hosté vyrukovali na Netopýry s hvězdnou dvojicí Vietto, Moreno, kterým měli míče připravovat dos Santos nebo Campbell.

Valencia od začátku působila jako ten aktivnější tým a hosté se bránili. Bránili se především ostrým centrům před brankáře Asenja. Barragan poslal do šestnáctky velmi dobrý centr, který právě Asenjo musel sbírat, aby jej nehlavičkoval Piatti či Alcacer. O minutu později mohl pálit z větší vzdálenosti Andre Gomes, ke kterému se odrazil míč po práci soupeřových obránců, ale Gomes nepropálil hradbu před sebou. Villarreal má rychlostně skvěle vybavené hráče a snažil se toho využít také dnes. Trigueros vyslal krásnou přihrávkou Jonathana dos Santose, jenže ten byl v ofsajdu.

O chvíli pozdě se snášel další centr do vápna Valencie, který musel díky skvělému obrannému zákroku řešit obránce Mustafi. Svou úlohu zvládl a ještě založil protiútok, který ale skončil záhy. Velmi zajímavý projektil posílal na bránu Diega Alvese také obránce Mateo Musacchio, ale Alves si nadvakrát s míčem poradil. Skvělé obránce má také Valencia. Spoléhá například na mladíka Gayu, o kterého se zajímá nejeden velkoklub. Gayá se prohnal do šance a z první vypálil, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Po pětadvaceti minutách Piatti našel svým centrem hlavičku Mustafiho, který ale zakončil mimo tři tyče. Ke gólu nevedla ani spolupráce mezi Piattim a Parejem, protože druhý jmenovaný hráč upadl ve vápně způsobem, za který se penalta nepíská. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Luciano Vietto, ale byla mu udělena žlutá karta. A tak to Vietto zkusil více fotbalovým způsobem. Pět minut před koncem první půle se prodral k zakončení po skvělé individuální akci, ale nakonec mu jeden z obránců vypíchl míč na poslední chvíli.

Pět minut po změně stran se začali více snažit také hosté. Joel Campbell se prodral k vápnu a poslal do něj ještě lepší centr, jenže s tím si bez větších potíží poradil brankář Diego Alves. Poté jsme se dočkali spíše boje o míč a množství nepřesností, takže celá hra se kouskovala. Ani jeden z týmů se nedokázal dostat do zakončení podle svých představ. Především hostům se nedařila finální nahrávka, takže Diego Alves byl bez práce. Pečlivá práce obranných řad na obou stranách vedla k tomu, že šancí bylo pomálu.

Až dvacet minut před koncem utkání se ke slovu dostali domácí a stálo to za to! Ve vápně Villarrealu se strhla mela a pořádný zmatek, míč poletoval od jednoho hráče k dalšímu a třeba Rodrigo měl obrovskou šanci. Neprostřelil ale ležícího brankáře Asenja a se zbytkem už si poradili hostující obránci, kteří míč vyvezli mimo nebezpečí. Sedm minut před koncem se k nůžkám dostal Negredo, ale našel jen náruč brankáře Asenja. A protože se ze standardní situace neprosadil ani Dani Parejo, skóre už se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele