7. kolo
04.10.2014 16:00 CET
3 : 1
(3:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 3:1

Bláznivá první půlhodina ve Valencii rozhodla o překvapivém vítězství domácích Netopýrů nad Atléticem v poměru 3:1. Vše odstartoval vlastní gól Mirandy, po kterém přišly ze strany domácích ještě dva zásahy od Gomese a Otamendiho. Obhájci titulu kontrovali jen trefou Mandžukiče ve 29. minutě a neproměněnou penaltou. Valencie se tak bude minimálně na pár hodin vyhřívat na prvním místě, Atlético se může propadnout až na šestou příčku.

Vyprodaná Mestalla ještě ani nestačila usednout po úvodním pokřiku a už se měnilo skóre ve prospěch domácích. Psala se teprve 6. minuta, když z levé stran přiletěl do pokutového území Madridských lehký centr, Miranda si hrubě neporozuměl s gólmanem Moyou a hlavou zasunul míč nechytatelně do vlastní branky - 1:0! Jakoby toho nebylo málo, prakticky ihned po rozehrávce se hosté dopustili další fatální chyby. Po přihrávce Alcácera se mezi čtveřicí obránců Atlética hbitě prosmýkl André Gomes a z velké blízky nekompromisně prostřelil Moyu - 2:0!

Hororová desetiminutovka pro hosty ale ještě nekončila. Tentokrát udeřili Netopýři z rohového kopu Piattiho. Ve vápně si na míč nejvýše vyskočil nabíhající Otamendi a hlavou posunul svůj tým do tříbrankového vedení - 3:0! Tři branky dostali Rojiblancos naposledy v Řecku a hostům už na mysli bezesporu vytanuly nepříjemné vzpomínky. Naději na zvrat zápasu vykřesal pro Cholův výběr Mario Mandžukič těsně před vypršením první půlhodiny utkání. Skvělou práci odvedl Tiago, jenž tvrdou ranou donutil gólmana Alvese k výbornému zákroku, míč se však přesně odrazil k nabíhajícímu chorvatskému útočníkovi a ten hlavou snížil na 3:1!

Atlético svého soupeře zatlačilo a sahalo po další brance. Ta mohla přijít na konci první půle poté, co ve vápně Gomes zahrál rukou. K exekuci pokutového kopu se překvapivě postavil Guilherme Siquiera, jenže jeho slabá přízemní střela šla přesně do míst, kam skočil Alves. Lze jen spekulovat, jak by se zápas vyvíjel, pokud by penaltu kopal někdo jiný než osmadvacetiletý obránce, který letos ještě nevstřelil ani jeden gól.

Po změně stran už zápas nenabídl tak vzrušující momenty. Valencie hrála daleko opatrněji a všemi dostupnými prostředky se snažila udržet luxusní dvoubrankové vedení. K vidění tak bylo velké množství faulů ohodnocených třemi žlutými kartami pro domácí hráče. Simeone se pokusil oživit útok svého celku nasazením Alessia Cerciho a Raúla Garcíi, jenže ani jeden z nich nedokázal najít recept na poctivě bránící Valencii.

Ostřelování domácí branky nikam nevedlo. Minuli Griezmann, Mandžukič i Gabi. K vytouženému snížení pak nepomohl ani horkokrevný Cerci, jenž při svém druhém vystoupení v dresu Atlética po příchodu z Turína vyfasoval dvě žluté karty a v nastavení se poroučel do kabin. Ke svým doposud odehraným třiceti minutám tak sedmadvacetiletý italský záložník na delší dobu žádnou nepřidá. Valencie udolala Atlético 3:1 a bude čekat na klopýtnutí Barcelony, které by jí zajistilo první pozici do dalšího kola.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady musíme vyhrát , tip 0:1 ( Godín)

Reagovat
Robík

Hovno Godin je prase

Reagovat
smazaný uživatel

Je jeden z nejlepších obránců, prase jsi ty Robíku

Reagovat
Robík

Možná nejlepší,ale hraje jako prase.Další takový je psychopat Pepé.Já napal svůj názor.Jak tedy chceš liptone.Pokud víš co to je.Urazí jen inteligent.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nedostane nikdo z Netopýrů červenou kartu, tak bych řekl, že bude určitou roli hrát zápas s Juventusem, který jistě stál nějakou tu sílu a domácí půdu bych také nepodceňoval. Předpokládám i málo gólů tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

Wtf....

Reagovat
smazaný uživatel

paráda! prej překvapivé vítěztví.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nostradámus

Reagovat
Setwo

Cerci prišiel z FC Turín a nie z AS Rím...

Reagovat
smazaný uživatel

je to gut ale zmente tych "andaluzanov". Kazdy z Valencie by sa zato urazil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký Andalusany!?! Neznáš mapu!

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, pardon... už je to změněno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele