27. kolo
15.03.2015 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Villarreal CF 0:0

Almería s Villarrealem nedokázali ve vzájemném souboji využít svých šancí a rozešli se tak smírně výsledkem 0:0. Oba celky navíc dohrávaly o deseti, neboť již v první půli uviděl červenou kartu Mauro dos Santos, jehož po změně stran doprovodil i hostující Jaume Costa kvůli dvěma žlutým kartám.

Výsledná remíza znamená, že Almería sice v tabulce poskočila nad Granadu, ovšem z prvního sestupového osmnáctého místa stále ztrácí další tři body na záchranu. Villarreal zase pohrdnul šancí navýšit tlak na svou konkurenci ze špice tabulky a zůstává mu manko sedmi bodů na vysněné čtvrté místo, zaručující kvalifikaci do předkola Ligy Mistrů.

První poločas byl po všech stránkách ofenzivně laděný a bylo s podivem, že v něm nepadly žádné góly. Domácí Almería měla o trochu více ze hry, zvláště rychlost Thievyho Bifoumy činila hráčům hostí značné potíže. Konžský reprezentant po jedné vydařené kombinaci s Tomerem Hemedem mohl sám skórovat, ovšem vůbec netrefil branku.

Šest minut před odchodem do kabin prchnul domácí obraně Giovani dos Santos, jehož následně povalil jeho jmenovec Mauro. Brazilský obránce za svůj počin uviděl rovnou červenou kartu. Villarreal málem početní výhody okamžitě zužitkoval prostřednictvím Joela Campbella, avšak brankář Julián Cuesta předvedl u jeho rány do horního růžku perfektní zákrok.

Po změně stran oslabená Almería překvapivě vytrvala ve svých ofenzivních choutkách. Mrštnost Wellingtona Silvy, jenž stejně jako Campbell na opačné straně hostuje ve Španělsku z londýnského Arsenalu, slavila úspěch na Jaumem Costovi alespoň ve formě druhé žluté karty. Hned po deseti minutách druhé půle tak došlo k vyrovnání sil na hřišti.

Největší šanci domácích zahodil po dobré práci Wellingtona izraelský útočník Tomer Hemed. Ten nejprve napálil brankáře Asenja a odražený míč pak trestuhodně tváří v tvář před zívající odkrytou brankou poslal vysoko nad břevno. Pár minut nato mohli tento zkrat potrestat Denis Čeryšev ve spolupráci s Tomásem Piňou, ovšem druhý jmenovaný rovněž ve velmi dobré pozici nedokázal svůj střelecký pokus usměrnit mezi tři tyče. Oba týmy se tak ke zklamání všech zúčastněných rozešly smírně bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele