9. kolo
26.10.2014 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 2:1

V nervy drásající koncovce dnes Sevilla udolala hosty z Villarrealu a po výhře 2:1 se bodově dotáhla na vedoucí Barcelonu. Přestože držela Žlutá ponorka vedení ještě tři minuty před koncem, díky dvěma brankám v 88. a 93. minutě se nakonec radovali Andalusané. Obrat na poslední chvíli zařídili Denis Suárez a z penalty pak Carlos Bacca.

Začátek utkání byl ve znamení ostrých zákroků z obou stran, až nezdravou motivaci projevoval především Daniel Carriço, který vyfasoval žlutou kartu už v 9. minutě po faulu na Ucheho. Velké šance tak přišly až po dvaceti minutách hry. Nejprve si dobrou příležitost vypracoval Villarreal, když Čeryšev našel zpětnou přihrávkou Bruna, jehož technickému pokusu scházely decimetry. Vzápětí mohli udeřit na druhé straně Andalusané. Deulofeu zkusil skórovat přímo z rohu a zazvonila tyč!

Utkání poté opět sklouzlo k taktizovaní a přílišné tvrdosti. Na pořádnou akci si tak téměř pětatřicet tisíc diváků na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána muselo počkat až do závěru první půle. V ohrožení byl domácí gólman Beto, který však ve 44. minutě ustál bombu Triguerose z přímého kopu a následně si poradil i s dorážkou Ucheho. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Domácí brankář měl plné ruce práce i krátce po změně stran. V 55. minutě se na něj řítil zcela sám Uche, ke štěstí Sevilly ale mířil třicetiletý Nigerijec vedle. Podobně jako v prvním poločase i v druhé pětačtyřicetiminutovce čekal diváky povětšinou úporný fotbal a na povedenou útočnou akci se čekalo až do závěrečných minut. Jako první udeřila Žlutá ponorka v 78. minutě. Po krásné akci na jeden dotek a asistenci Caniho se za zády domácích beků vynořil Luciano Vietto. Teprve dvacetiletý argentinský útočník se s ničím nemazal a krásným obloučkem posunul Villarreal do vedení - 0:1!

Zdálo se, že utkání rozhodne jediná branka, jelikož hře dominovaly především obrany obou celků. To byl však velký omyl, neboť v závěru zavelel k obratu Denis Suárez. Psala se 88. minuta, když mladík, jenž letos prožívá premiérovou sezónu v La Lize, využil zaváhání hostující obrany a bleskově dopravil propadnutý míč do sítě - 1:1!

Aby těch minel v defenzivní řadě Marcelinova týmu nebylo málo, v nastaveném čase se dopustil dos Santos ve vápně hloupého faulu proti Trémoulinasovi. Sudí Alejandro Hernández měl celou situaci jako na talíři a okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Carlos Bacca a bez nejmenšího zaváhání proměnil - 2:1!

Přestože Sevilla v utkání nebyla lepším týmem, nakonec slaví vítězství. Villarreal o body přišel lacinými chybami v závěru utkání a čeká ho smutná cesta domů. Andalusné mají nyní stejný počet bodů jako vedoucí Barcelona, Žlutá ponorka je na osmém místě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele