21. kolo
31.01.2015 18:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

SD Eibar - Atlético Madrid 1:3

Eibar podle očekávání nestačil na favorizované Atlético Madrid a to si domů odváží všechny tři body. Colchoneros rozhodli prakticky během prvních třiceti minut. Domácím se sice v závěru zápasu podařilo korigovat, ale gól před koncem utkání nemohl nic změnit.

Tým trenéra Diega Simeoneho hodně spoléhá především na dvojici útočníků v podání Antoineho Griezmanna a Maria Mandžukiće. Dva střelci nezklamali svého trenéra ani tentokrát, protože první branku vstřelil Francouz Antoine Griezmann osobně, o druhé dvě branky se postaral chorvatský střelec Mario Mandžukić. Za domácí se do střelecké listiny zapsal Federico Piovaccari, který využil centr Saula Berjóna, ale minutu před koncem už bylo na nějaký zvrat příliš pozdě.

Vstup do zápasu byl hodně poznamenán nekvalitou terénu, na kterém se hrálo. Estadio Municipal de Ipurua byl vytrvale smáčen neústupným deštěm, který komplikoval kombinace obou týmů. Sudí Pedro Jesús Pérez Montero se ale rozhodl nechat ve hře pokračovat a minimálně z pohledu Atlética Madrid dobře udělal. Hostující Colchoneros skvěle začali. Už v sedmé minutě první půle dokázali překonat do té doby pozornou obrannou linii domácích. Raul García si skvěle zpracoval míč u pokutového území a našel volnějšího Francouze Griezmanna. Předsezónní posila z Realu Sociedad volila zakončení z voleje a trefila přesně místo, kam už brankář Xabi Irureta nedosáhl - 1:0.

Stejný hráč dostal po osmnácti minutách žlutou kartu za faul a z následného volného přímého kopu se pokoušel zakončit Abraham. Mířil ale hodně mimo. Spolupráce famózního dua Griezmann - Mandžukić se projevila po dvaceti minutách. Mladý Francouz pronikl do vápna, následným centrem před bránu hledal nabíhající spoluhráče. Ve vzduchu se objevil Mario Mandžukić, který z první pálil neomylně do sítě - 2:0.

Sotva se Eibar zhostil rozehrávky, udeřil Mario Mandžukić. Ten využil obrovské chyby obrany Eibaru, obral o míč protihráče a nechytatelnou ranou prostřelil všechno před sebou. Sotva uběhlo pětadvacet minut, Eibar prohrával o tři branky a rodil se debakl. Ten se pokoušel zažehnat Mikel Arruanabarrena, který vystřelil ze vzdálenosti třiceti metrů dost vedle. Následně se ještě zranil a vypadal hodně otřeseně. Prvních patnáct minut ve druhé půli jsme se žádné zajímavější akce nedočkali, za zmínku stála jen střela Saúla Berjóna, se kterou si brankář poradil bez problémů.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal Raúl Jiménez, který vystřídal unaveného Antoineho Griezmanna. Právě Jiménez se rozhodl do vápna poslat zajímavý centr, který ale nikoho ze spoluhráčů neoslovil. O chvíli později se do zápasu podívala také nová posila z Villarrealu. Kokeho vystřídal zkušený veterán Cani, ale ovlivnit průběh zápasu už příliš nedokázal. Atlético Madrid kontrolovalo zápas a pokoušelo se neinkasovat, takže kombinovalo dost daleko od své brány.

Snaha neinkasovat se madridskému Atléticu nakonec nepodařila, protože minutu před koncem zápasu se Eibar prosadil. Saúl Berjón ustál souboj na levé straně, odeslal míč do středu vápna a tam se objevil Federico Piovaccari. Pro něj už nebyl problém zakončit míč. Atlético Madrid už ale další branky nedopustilo a připisuje si cenné tři body. Tím se dotahuje na druhou Barcelonu, ale ta má zápas k dobru. Eibar je stále na osmé příčce, ale dá se očekávat jeho pád. Devátý Espanyol Barcelona má totiž jeden zápas k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

dost vysoky kurz na 3 goly v zapase 2.30

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele