1. kolo
24.08.2014 23:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal veze z Valencie všechny body, Levante přehrál 2:0

Žlutá ponorka ve svých typicky zářivých dresech jako už tradičně bez větších potíží zvládla naplno bodovat na Ciutat de Valencia, kde své zápasy hrají hráči Levante. Z posledních šesti takových návštěv si hosté z Villarrealu připsali pět výher a jednu remízu, v tom posledním případě se o vítězství 2:0 postarali góly po změně stran Uche s Cheryshevem.

Hosté tak úspěšně navázali na kvalifikační předkolo Evropské ligy, kde podobně přesvědčivě rozdrtili kazašskou Astanu 3:0, ovšem Levante byl přece jen o něco tvrdší oříšek. Podle očekávání byl u valné většiny ofenzivních akcí Villarrealu Giovani dos Santos, jehož první kroucený střelecký pokus zpoza šestnáctky mířil příliš vysoko a po kvalitním centru Cherysheva zase mířil zblízka vedle levé tyče.

Někdejší hráč Barcelony či Tottenhamu se skvělým mistrovství světa v zádech v barvách Mexika se ani úvodními nezdary nenechal ovlivnit a v aktivní střelbě i mezihře pokračoval až do osmdesáté minuty, kdy jej nahradil Vietto. To Levante za celý první poločas předvedlo směrem dopředu jen velmi málo a stejně jako loni na Camp Nou v prvním kole nové sezony své příznivce příliš nenaladilo na pozitivní strunu. Až po změně stran poprvé brankáře Asenja dokázal protáhnout Casadesús, ovšem právě v tu chvíli takřka zničehonic udeřili poprvé hosté.

Nenápadnou prostrkávačku Caniho totiž navzdory zahuštěnému prostoru ve středu hřiště převzal Ikechukwu Uche tak šikovně, že se zároveň i odpoutal od obrany Levante a v samostatném úniku bez potíží zakončil na přední tyč - 1:0. Oživení hosté pokračovali v tvorbě nových šancí a znovu to byl Giovani, kdo v dobré pozici smolně orazítkoval jen brankovou konstrukci Jesúse Fernándeze. Ten si pak musel poradit s dvěma dalšími pokusy Cherysheva.Ruský záložník, jenž ve Villarrealu hostuje z Realu Madrid, se ovšem nakonec přesto dočkal svého gólového zásahu, když si naběhl až na malé vápno, aby doklepl přízemní centr Gómeze do poloprázdné branky.

Jakoby až za stavu 2:0 se Levante znovu vzchopilo a statečně v závěru utkání dostalo soupeře pod tlak, jenže Rafael Martins ve slibné příležitosti minul a Casadesúsova hlavička během nastavení skončila jen na tyči Asenjovy brány.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele