38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Atlético Madrid 0:0

Atlético Madrid veze z Granady přesně to, co potřebovalo. Remízu, která mu zaručila to, že po letošní sezoně skončí na třetí příčce. Trenér Diego Simeone může slavit přímý postup do Ligy mistrů, ale žádné zázračné utkání jsme neviděli. A nepřispěli k tomu ani domácí, kteří se díky bodu a prohře Almeríe zachránili.

Granada nastoupila proti favorizovanému Atléticu s Nyomem, Babinem, Pérezem či Rochinou, kteří měli podporovat El Arabiho. Hosté přijeli bránit třetí příčku, protože hrozilo, že se na ně nepříjemně dotáhne Valencia. Do základní sestavy se vměstnali Juanfran, Miranda nebo Godín v obraně, zatímco o ofenzívu se starali převážně Koke, Saul, Griezmann a zkušený Raúl García.

Do první šance se dostávali pozvolna domácí, kteří však narazili na pozorného brankáře Oblaka. Ten si míč v pohodě stáhl ze vzduchu. Svému brankáři jeho obránci v prvních minutách příliš nepomáhali a do jeho výsostného území se snášel jeden centr za druhým. Domácí byli častěji u míče, jenže působili dojmem, že se jim vpřed moc nechce. Brankář Roberto měl méně práce, než možná sám před utkáním čekal. S centrem od kopačky Kokeho si poradil bez větších obtíží.

Granada se trochu nepředpokládaně snažila tlačit a to Atléticu vlastně vyhovovalo, neboť se mohlo soustředit na rychlé protiútoky. Hráče na to mělo skvělé a jeden z nich mohl otevřít skóre. Zjevení letošní sezony se jmenovkou Griezmann na dresu pelášilo k hranici vápna a tam vypálilo, jenže ránu francouzskému talentu vůbec nevyšla. Antoine Griezmann uplatnil svou rychlost také o něco málo minut později, jenže balon za obranu na hrací ploše nestihl.

Půl hodiny se diváci v Granadě spíše nudili, protože ani jeden z týmů nepředváděl nic dechberoucího. Přetažený centr od Pitiho nikoho ze spluhráčů nenašel, další pokus stejného hráče nebyl tečován a bez problémů zamířil vedle tyče. Právě aktivní Piti poté musel ze hřiště odstoupit kvůli zranění, což byla velká škoda. Nahradil jej Fran Rico, který se ihned zapojil do kombinace. Pět minut před koncem první půle se vpřed hnal záložník Gabi, jenž však dlouhým pasem nikoho ze spoluhráčů neoslovil. Nevýrazný první poločas uzavřela podobně nevýrazná střela Antoineho Griezmanna.

Do druhého poločasu měl tým trenéra Diega Simeoneho na čem pracovat, pokud chtěl z posledního utkání v letošní sezoně vytěžit tři body. Pět minut po změně stran to ale byli domácí, kdo se dostal do dobré šance. El Arabi v dobré pozici nezpracoval míč a obrana Colchoneros si poradila. Na druhé straně mohlo být horko poté, co se odražený míč dostal ke Kokemu. Jeho rána z 30 metrů pořádně vystrašila brankáře Roberta, který první (!) střelu přímo na bránu chytil. Průběžný výsledek z Almeríe v tuto chvíli nahrával stavu, který panoval v Granadě. Tedy Atlético při remíze Valencie druhé, Granada rovněž zachráněna.

Pas do vápna od Siqueiry vypadal sice v první chvíli zajímavě, jenže nakonec se stočil od brány. Patnáct minut před koncem zápasu se do zajímavé střelecké pozice dostal Ibaněz, který však místo střely volil nepřesnou nahrávku na pozdě reagujícího spoluhráče. V závěru zápasu na místo Saúla Nigueze dorazil Raúl Jiménez, který měl ještě něco udělat se stavem zápasu. Místo akce jsme se ale dočkali jen krátkých nahrávek jednoho týmu s tím, že ten druhý tým přihlížel. Pak se situace otočila a nahrávala si zase Granada. V tomto duchu utkání také skončilo, oba soupeři si připsali cennou remízu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kříž

Reagovat
smazaný uživatel

Nevsazeno-bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Granada potřebovala bod k záchraně, Atleti bod aby se udrželi na třetím fleku ... výsledek + jedna střela na bránu za celý zápas je velice zajímavý .. opravdu vtipné

Reagovat
smazaný uživatel

tak si mal vsadiť a nie tu fnukať, mafia vsadila miliardy a ty nulu, takto sa robí biznis ked je to dopredu dohodnuté tak sa učte predvídať a nie pičoviny tipovať a namýšlať si, že váše mužstvo vyhrá lebo vy si to myslíte. Myslieť je najväčšia chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšeli jste slovo boží

Reagovat
smazaný uživatel

Jaképak fňukání doprd*le?! To je holý fakt, dyť to je korupce jak prase!!!

Reagovat
vanGomm

Problém je,že ta "domluvená" remíza pomohla pouze hostům.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte pravdu .. oboum dvoum pomohla. Granada se udržela + Atlético skončilo třetí před Valencií a má jistotu základní skupiny LM

Reagovat
vanGomm

Ano ted už ji nemám,ale v době mého příspěvku figurovala Granada v tabulce na sestupovém místě.Tu opravili až pak.Zapoměl jsem na vzájemná utkání.To ovšem nic nemění na tom,že i v tak renomovaných ligách se dějí podobné frašky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele