22. kolo
08.02.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 1:2

Valencie zvládla náročné utkání v Barceloně, kde přehrála domácí Espanyol 2:1 a za odměnu se v ligové tabulce vyšvihla na vysněné čtvrté místo před Sevillu, která naopak týmž výsledkem prohrála s Getafe. Výhru Netopýrům zařídili Pablo Piatti s Danim Parejem, za katalánský klub pouze v závěru korigoval Sergio García.

Svým teprve čtvrtým venkovním vítězstvím jdou valencijští do dvoubodového trháku na pátou Sevillu a pozor si budou muset dávat také na šestý Villarreal, který ztrácí pouze o jeden bod méně. Trenér hostí Nuno Espírito Santo udělal pro zápas v Barceloně celou řadu změn v základní sestavě, když v obraně distancované Nicoláse Otamendiho s Joaem Cancelem nahradili Lucas Orbán a Antonio Barragán, a ofenzivu pak oživili navrátilec po zranění Piatti spolu s Pacem Alcácerem na úkor Andrého Gomese a Álvara Negreda.

Na opačné straně po prohře 3:2 se Sevillou sáhl Sergio González dokonce hned k osmi změnám, kdy si místo udrželi pouze José Caňas a poté Víctor Sánchez s Héctorem Morenem. Mimo jiné se ke svým ligovým debutům dostali dvacetiletý brankář López spolu s o rok mladším levým bekem Rubénem Duartem.

První půle byla značně vyrovnaná. Valencie se dostala k příležitosti prolomit bezbrankový stav jako první, když Rodrigo otřel svou ránu o tyč, Piatti pak dorážku namířil vysoko nad břevno. Na opačné straně zase zahodil slibnou příležitost Felipe Caicedo, jenž nedokázal dodat své ráně dostatečnou razanci, aby po svém dravém průniku do šestnáctky zvládl překonat brankáře Diega Alvese.

Po změně stran pak konečně začaly přicházet i góly. Krátce po hodině hry padl ten vůbec první, když Rodrigo roztáhl hru přihrávkou na nabíhajícího beka Josého Gayá, jehož centr našel Piattiho, který zvládl na přední tyč dorazit dříve než López a doklepl míč do sítě. Trenér González pak bez váhání zareagoval nasazením nejlepšího střelce Espanyolu Christiana Stuaniho, který brzy po pobytu na hřišti mohl a měl skórovat. Po dobré akci Vázqueze s Garcíou však uruguayský kanonýr v zakončení selhal, neboť jeho ránu z bezprostřední blízkosti stihnul včas na brankové čáře zablokovat Gayá.

Když se pak z přímého kopu šťastně trefil Dani Parejo, kdy se míč odrazil od tyče do tváře brankáře Lópeze a do brány, zdálo se, že o rozdělení bodů nemůže být sebemenších pochyb. Drama však ještě pět minut před koncem obnovil kapitán Sergio García, ovšem ani následné čtyři minuty nastaveného času nestačily na to, aby se Espanyolu podařilo vstát z mrtvých a vytěžit ze zápasu alespoň jediný bod.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele