27. kolo
14.03.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 0:0

V druhé půli oslabené Atlético pouze remizovalo 0:0 v zápase s Espanyolem a potvrdilo, že se mu na Estadi Cornellà-El Prat dlouhodobě nedaří. Madridští tak po další ztrátě opouští kýženou třetí příčku, na kterou se posunula Valencie. Katalánci naopak odčinili porážku z minulého kola a okupují průběžné osmé místo.

Po páteční výhře Valencie nad Deportivem šli hosté do utkání s vědomím, že musí nad svým sokem zvítězit, pokud hodlají obhájit bronzovou pozici. V první půli se hrál poměrně vyrovnaný fotbal a žádné mužstvo si nevypracovalo soustavný tlak. Hrálo se hodně od podlahy a k vidění bylo hodně zákroků za hranicí pravidel, stoper Espanyolu Álvaro González dostal žlutou kartu už v 8. minutě.

Atleti mohli otevřít skóre už v 11. minutě po hlavičce Torrese, brankář Casilla ale vytáhl bravurní zákrok a vytlačil míč mimo nebezpečí. Další vzrušující momenty přišly po dvaceti minutách hry. Do obrany Madridských se ve 21. minutě vřítil Sergio García, jeho pád v pokutovém území ale odezvu u sudího Bikandiho nenašel. Vzápětí se na druhé straně dostal do úniku Griezmann, svou střelu levačkou však poslal jen kousek od vzdálenější tyče.

Ke konci poločasu se na hřišti opět přiostřilo. Nejprve domácí Sánchez hrubě srazil k zemi Kokeho a vysloužil si žlutou kartu a v samém závěru prvního dějství atakoval hostující Miranda loktem ve výskoku Abrahama. Za nevybíravý faul dostal rovnou červenou kartu a notně svému týmu zkompiloval situaci v druhé půli.

I přes oslabení dokázali úřadující šampioni na začátku druhé půle dostat míč do sítě. Ke smůle střelce Griezmanna však sudí ještě před tím zapískal útočný faul Godína, jenž byl výrokem dosti překvapen. Simeone byl nucen do druhé půle stáhnout ze hry Torrese, jehož nahradil stoper Giménez. Espanyol se snažil najít skulinu v propracované defenzívě hostů, ale marně. A když už se domácí dostali ke střele, zkrotil slabý Caiceidův pokus pohodlným zákrokem Moyá.

Největší šance Atlética na zvrat přišla v 76. minutě, když se mezi obránci v modrobílém prosmýkl García, jeho střelu ale dobrým zákrokem zlikvidoval gólman Casilla. Poslední příležitostí zoufale bojujících hostů pak byla v 85. minutě šance Turana a následná dorážka Garcíi, dnešní večer ale v Barceloně patřil gólmanu Kiko Casillovi, jenž svůj tým opět dokázal podržet. Madridští tak opět z venkovního zápasu odcházejí se sklopenou hlavou, domácí si bod s favoritem zasloužili.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Atl.Madrid má v lize mistrů taky co dohánět po tom prohraném zápasu v Leverkusenu a navíc v Espanyolu se jim moc nedaří, za posledních 5 let tam vyhráli jen jednou. Já mám v tomhle zápasu jasno.

Espanyol - Atl.Madrid 1 : 0

Reagovat
Robík

To by bylo dobře.Taky si myslím,že ES zabere 2:1

Reagovat
Robík

Taky dobře.Valencie 3 a LM je tady.To je třeba udržet a potrápit Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele