20. kolo
24.01.2015 18:00 CET
0 : 6
(0:1)

Reportáž

Barcelona nadělila Elche "kanára" a drží se Realu na dostřel

Počtvrté se v letošní sezoně utkali Barcelona s Elche, počtvrté slavili katalánští favorité drtivé vítězství. Zvláště zásluhou výtečného Lionela Messiho s Neymarem Barcelona veze domů prvenství v poměru 6:0 a udržuje tak těsný kontakt s vedoucím Realem Madrid.

První poločas přitom nenasvědčoval tomu, že bychom se mohli dočkat obdobného debaklu. Na první gól si diváci počkali až do šestatřicáté minuty, kdy se trefil Gerard Piqué, ovšem po změně stran to již byla jiná písnička. Domácím navíc nepomohlo ani brzké vyloučení Faycala Fajra ze sedmapadesáté minuty, katalánský gigant se ve zbytku utkání bavil fotbalem a otázkou byla pouze výše konečného skóre. Celkové skóre za ona čtyři střetnutí (dvě v lize, dvě v ligovém poháru) činí z pohledu Elche trestuhodných 0:18.

Oproti středeční domácí výhře nad Atléticem Madrid v rámci čtvrtfinále Copa del Rey učinil trenér Luis Enrique celou řadu zásahů do základní sestavy. Ani absence Luise Suáreze, Daniho Alvese, Andrése Iniesty či Sergia Busquetse však tentokrát neměly na hru hostí až takový vliv, jak tomu bylo například na hřišti Realu Sociedad. Hned po čtvrthodině hry málem prolomil bezbrankový stav Jordi Alba, ovšem svůj volej nedokázal patřičně zkrotit a poslal jej nad břevno. Podobně si záhy vedl i Lionel Messi z přímého kopu.

Elche o sobě dalo vědět zásluhou dvou pokusů Fajra v krátkém sledu, ale blíže a blíže ke skórování měli barcelonští. Neymar ještě na zadní tyči perfektní pas Messiho v úvodní branku přetavit nedokázal, zato Piqué devět minut před odchodem do kabin ano. Po Xaviho standardní situaci si stoper Barcelony zpracoval míč na hrudi a pohotově jej napálil do sítě, byť s pomocí teče. Poněkud kuriózně má Piqué nyní na kontě více ligových branek než drahá letní posila Suárez.

Jakékoli možné drama Barcelona odmítla připustit hned v úvodní desetiminutovce druhé půle. Neymar po zákroku Sergia Pelegrína padl v šestnáctce Elche na zem a následnou penaltu Messi suverénně proměnil. Krátce nato uviděl Fajr druhou žlutou kartu a nechal svůj tým dohrávat již tak náročné utkání v oslabení. Tím spíš, když byl argentinský kanonýr Messi očividně při chuti a zvláště s Neymarem vymýšleli jednu povedenou akci za druhou. Brazilský útočník po jedné takové zavěsil na 3:0. Hned dvě minuty nato si obě superhvězdy světového fotbalu svou gólovou spolupráci zopakovaly a na jejím konci byl znovu Neymar po Messiho brilantním přistrčení.

Po dvou asistencích si Lionel Messi zase přestoupil do role zakončovatele a upravil skóre již na 5:0 po samostatném průniku, zakončeném přízemní ranou na vzdálenou tyč. Punc tenisového "kanáru" nakonec zápasu dodal Pedro, jemuž branku na stříbrném podnose připravil aktivní Neymar drzým obehráním hned dvojice obránců soupeře. Lepší večer si Barcelona mohla představovat jen stěží, řeči o herní krizi jsou opět o něco tišší.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Robík

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

přání 0:12-realita 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

To by si Barca mohla odehrat a vyhrat i s B-týmem nebo nejakou obmenenou sestavou, at se setri na Atletico Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Robík

Elche=Řezníci.To je hnos co za zákroky předvedli.

Reagovat
roberos

Messi zase dokázal kdo je jednička - na takový lob ( na Neymara) se Penaldo nezmůže za celý život. Ronaldovo udeření protihráče by mělo být potrestáno jako Suarézovo kousnutí ( navíc ho vyřadili ze zlatého míče ) doufám že ubožák Penaldo dostane flastr!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele