13. kolo
30.11.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Villarreal CF 0:2

Villarreal dnes večer dokázal porazit Córdobu poměrně jednoznačným skóre 2:0 a posunul se na současnou šestou pozici. Po gólu si dnes rozdělili mladíci Luciano Vietto a Ikechukwu Uche. Córdoba je naopak stále posledním týmem v tabulce.

Unavený Villarreal má za sebou náročný duel Evropské ligy a domácí Córdoba chtěla využít tohoto deficitu. Přesto se Villarreal dostal na hřiště s velmi silnou sestavou, takže v té úvodní nechyběli Bruno Soriano, Denis Čeryšev nebo Luciano Vietto. Do první šance se přesto dostal někdo jiný. Domácí Cartabia chtěl využít prostoru, který mu hosté nabídli a vypálil, ale netrefil přesně místa, která nejprve chtěl. Hosté si následně vyměnili několik rychlých přihrávek, načež přišlo zakončení od mladíka Denise Čeryševa. Jeho přízemní ránu zlikvidoval brankář Carlos bez větších potíží.

Do další zajímavé akce se pouštěl duo Čeryšev - Moreno. Prve jmenovaný protančil s míčem do vápna, tam jej předložil Morenovi, který vypálil. S jeho ránou si ale brankář Carlos opět poradil. Až po dvaceti minutách se domácí hráči dostali pod pořádný tlak. Ve čtyřiadvacáté minutě využil tlaku Luciano Vietto, který ve vápně číhal na příhodný centr. Toho se dočkal a protože mu jeho obránce nevěnoval moc pozornosti, obtočil se s míčem kolem svého strážce a propálil brankáře Juana Carlose - 1:0!

Domácí se sice probrali poměrně rychle a chtěli srovnat, ale z jejich tlaku nerezultovalo pro bránu Sergia Asenja žádné nebezpečí. Do vápna Villarrealu přilétl zajímavý centr, míč se chvíli odrážel před Asenjem, jenže nakonec si s ním brankář za pomoci svých obránců poradil. Velkou šanci si domácí nechali až do závěru první půle. Campabadal centroval do vápna, míč se odrazil za šestnáctku k Fidelovi, který na nic nečekal a napálil jej poměrně razantně. Míč ale proletěl těsně kolem brány gólmana Asenja.

První minuty druhé půle byly trochu odklonem od fotbalu a příklonem k základům boje. Mladík Luciano Vietto odstartoval desetiminutovku trápení tím, že dlouho spočíval s bolestivou grimasou na trávníku, a když se k němu dostal míč, Vietto vyskočil a jakoby mimochodem pokračoval v akci. To se samozřejmě nelíbilo domácím hráčům, kteří si snadno prohlédnutelným způsobem vyřizovali s mladíkem účty. Po deseti minutách si Čeryšev nabíhal na dlouhý centr, ale nedokázal jej zpracovat podle představ, protože se mu pod nohy vrhl brankář domácích.

Po hodině hry bylo rušno také na druhé straně, když se Cartabia prohnal do vápna a zakončoval, jenže brankář Sergio Asenjo byl včas u tyče a míč vyboxoval mimo tři tyče. Právě ve chvíli, kdy si domácí Córodoba tvořila půdu pro závěrečný tlak, se prosadili hosté a uťali tím veškeré naděje domácích. Hbitý útočník Ikechukwu Uche se ve vápně dostal k centru z rohového kopu na bližší tyč a parádně trefil - 2:0.

Deset minut před koncem utkání se Bruno Soriano dostal po standardní situaci k zakončení, ale nedokázal hlavičkou překonat zkušeného brankáře Juana Carlose. Utkání ale už nic dalšího nepřineslo a jen se dohrávalo. Domácím v posledních deseti minutách došel dech, zatímco hosté měli dostatek zkušeností a chuti dohrát zápas bez jakéhokoli dramatu. I proti dokázali neinkasovat a tři body jsou jejich. Dvacátá Córdoba dnes sice předvedla zlepšený výkon, ale na rozjeté hosty ani to nestačilo. V současné době schází Córdobě na nejbližšího soupeře tři body, zatímco Villarreal je na příčkách zaručujících evropské poháry i pro příští sezonu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
houdic

Mladíci Vieto a Uche :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele