26. kolo
08.03.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:1

Očekávaný souboj o třetí místo mezi Atléticem a Valencií nakonec skončil nerozhodně 1:1. Domácí většinu zápasu vedli zásluhou Kokeho, nicméně třináct minut před koncem srovnal skóre Shkodran Mustafi. Madridští uhájili třetí místo, Los Che se však za nimi stále drží jen s jednobodovým mankem.

Podle očekávání byl zápas od první minuty vyrovnaným bojem. Oba manažeři vsadili na fyzicky nadmíru zdatné hráče a většina hry v první půli se odehrávala ve středu hřiště. Valencie nezaznamenala za první poločas jedinou střelu na bránu, Atlético pouze jedinou, zato úspěšnou.

V 33. minutě zahrávali domácí přímý kop po faulu na Garcíu. Míč doputoval od Torrése a ramena Tiaga až k nabíhajícímu Kokemu. Ten se s ničím nepárala a jeho pumelice přesně zapadla vedle tyče - 1:0! Protesty hostů proti sporné Tiagově asistenci se nesetkaly úspěchem a tak mohl Koke svůj návrat po zranění pořádně oslavit.

Po změně stran pokračoval náročný boj o každý centimetr území a přibývalo faulů i žlutých karet. Valencijští za celý zápas nasbírali hned sedm žlutých napomenutí a v závěru byl ještě po druhé žluté vyloučen Javi Fuego. Domácí obdrželi pět žlutých kartónků. Atlético si nicméně svůj náskok hlídalo a mělo dokonce šance přidat pojišťující branku. Hlavička Garcíi se ale neujala a do branky se nevešel ani pokus Tiaga. Ten stál v 70. minutě před zcela odkrytou brankou, ze dvou metrů ale nastřelil pouze břevno!

Zmařená tutovka musel domácí hodně mrzet zejména o sedm minut později. Hostující Parejo se postavil k přímému kopu z levé strany a svůj centr zakroutil parádně na domácí branku. Míč se odrazil od břevna a k následné dorážce hlavou se dostal dravý Mustafi - 1:1! Vyrovnání nesli domácí těžce a například Gabi si musel svou frustraci vybíjet na zařízení střídačky. Atléticu už nepomohl k výhře ani nejlepší střelec týmu Mario Mandžukič ani vyloučení Fuega v samotném závěru. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná forma Atletů na více frontách na titul nemají což mě štve takže 1:2 hosté

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele