6. kolo
27.09.2014 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 4:0

Brankové hody v La Lize pokračují. Po drtivém výsledku Barcelony odpověděl podobným výsledkem také její další rival v souboji o ligový primát. Atlético Madrid si rozdílem čtyř branek poradilo se Sevillou, což je vzhledem ke kvalitě sevillského týmu poměrně velké překvapení.

Atlético odpovědělo na výhru Barcelony a čtyřmi brankami deklasovalo Sevillu. Pod branky se podepsali Koke, Saul Niguez, Raul García a také Raul Jiménez, který si po přesunu do Evropy připsal první branku v La Lize. I díky tomu je Atlético na průběžné druhé příčce a na první Barcelonu ztrácí v tuto chvíli dva body.

První minuty byly hodně rozvážné. Turan po souboji s protihráčem padl k zemi, sudí ale nechal pokračovat ve hře. Na druhé straně se Baccovi nepovedlo zakončit, protože jej o míč připravil dobře zasahující Juanfran. Až téměř po dvaceti minutách se skóre utkání měnilo. Koke po dlouhé době ukázal své střelecké schopnosti, napřáhl zpoza vápna a jeho nádherná rána se snesla přesně pod břevno hostující branky - 1:0.

Sevilla nevypadala na to, že by se dokázala sebrat. Atlético nadále útočilo a hosté si nevěděli rady s tím, jak pořádně zastavit silnou formaci domácích colchoneros. Kokeho nadýchaný centr se zakroutil přesně na hlavu naskakujícího Gabiho, jehož hlavičku vyškrábl konečky prstů brankář Beto nad břevno své branky jen s vypětím všech sil! A svěřenci trenéra Diega Simeoneho dál pokračovali v aktivní podívané, takže brankář Beto měl co dělat, aby uhlídal útočníky soupeře.

Aktivní Atlético nadále terorizovalo Sevillu, která dnes večer neměla příliš mnoho světlých momentů. Juanfran sprintoval a na poslední možnou chvíli ještě odcentroval, jeho pokus ale skončil pouze v rukách brankáře Beta. Krátce před poločasem nastává doba, kdy nechce žádný tým inkasovat. To se ale Seville ani dnes večer nepodařilo, protože po zmatcích v pokutovém území obdržel pas na hlavu mladík Saul Niguez a nekompromisní hlavičkou navýšil vedení colchoneros na 2:0.

Sevilla přidala v poločase druhém a například střela Figueirase měla gólové parametry. Miguel Angel Moyá si ale poradil a střelu vytěsnil mimo tři tyče. Na Turanův centr se snažil vyskočit Mandžukič, ale obrana Sevilly ho na poslední chvíli odstavila od balonu. Juanfranův centr se snesl přesně na hlavu střelce Maria Mandžukiče, který ale nezamířil přesně a hosté si mohli oddychnout. Na jejich bránu se ale valil jeden útok za druhým.

Zkušený brankář Beto měl hodně co dělat, aby s vypětím všech sil vyrazil ránu záložníka Kokeho. Není divu, že o tohoto mladého hráče stojí samé velkokluby v čele s Realem Madrid či Manchesterem United. Hlavní postavou dalších minut se stal francouzský talent Antoine Griezmann, který motal hlavy obráncům Sevilly ke konci utkání a nakonec si po pádu v pokutovém území vymodlil pokutový kop. Sudí González byl nekompromisní, stejně jako Raul García. Trefil se parádně a brankář Beto musel do sítě pro míč.

Poslední hřebíček do rakve Sevilly si na samotný závěr zápasu nechal Raul Jimenez, který si dnes večer připsal na své konto první branku v Evropě. Jimenez skočil do centru ze strany a rybičkou překonal bezmocného brankáře Beta počtvrté. Na Ligu mistrů, která Atlético čeká v týdnu, se svěřenci trenéra Diega Simeoneho nemohli připravit lépe. Dnes večer zdemolovali Sevillu a po třech bodech jsou zatím druzí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

remizaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak příště nebudu tak skromný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele