2. kolo
30.08.2014 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Simeone svůj jubilejní zápas vyhrál

Trenér Diego Simeone trénoval svůj tým již posté. A bylo to jubileum nejen významné, ale také vítězné. Sice se nováčkovi z Eibaru podařilo skórovat a umazat nulu na kontě brankáře Miguela Angela Moyy, ale díky dvěma brankám se přeci jen radovalo zkušenější Atlético.

Stíhací jízda za obhajobou mistrovského titulu se Atléticu zdařila, i když tým trenéra Diega Simeoneho zdaleka nebyl tak suverénní. Po půlhodině již Colchoneros vedli o dvě branky. Třebaže hosté dokázali vstřelit jednu branku, srovnat se jim už nepovedlo. Novou sezonu v první lize tak začínají prohrou.

Jak si asi Atlético povede po odchodu tolika hvězd? Vždyť kádr mistra opustili střelec Diego Costa nebo brankář Thibaut Courtois. Odpověď je následující - suverénní to nebylo, ale účelově hrající Atlético se může radovat ze tří bodů. A vzhledem ke zvýšené koncentraci nových hráčů je jasné, že právě tohle byl hlavní účel dnešního zápasu. V jeho počátcích nastoupil například Moyá místo Oblaka, šanci dostali útočník Mario Mandžukić nebo francouzský talent Antoine Griezmann. Ráz utkání ale dnes určovaly standardní situace, především pokud jde o Atlético.

K rohovému kopu se postavil Koke, zamířil a přesným centrem na první tyči našel nabíhajícího Mirandu. Ten prokázal skvělý výběr místa, naskočil si na centr ze strany a přesně zakončil - 1:0.

Albentosa posléze fauloval Mandžukiće a ten mu to vrátil i s úroky. Na centr Gabiho si totiž naběhl přesně do míst, kam brankáři soupeře neradi dostávají míč. Vybral si místo, vyskočil a skóroval - 2:0.

Eibar se ale v žádném případě nehodlal vzdát. Nejprve se zpátky do zápasu pokoušel dostat díky akci Lara, kterého vychytal perfektně zasahující Moyá. Ani ten ale neměl na zastavení skvělé akce Abrahama. Ten si narazil míč se spoluhráče, proběhl k pokutovému území, tam se mu míč vrátil a Abraham jej z první poslal výtečně kolem brankáře Moyy až do šibenice.

Do druhé půle nastoupilo v převaze opět Atlético, které si bylo vědomé proměnlivosti jednogólového vedení. V mžiku se může změnit na srovnání, popřípadě na prohru. Koke se hodně snažil, aby jeho rána byla sklopená a zamířila pod břevno, ale přesto se tam jeho pokus nevešel. Druhá půle už mnoho vzruchu nepřinesla. Do zakončení se dostával pouze obránce Diego Godín, oceňovaný Uruguayec byl ale po centru Gabiho hodně tísněn.

Gabi si neodpustil faul a mohl toho hořce litovat. Stačilo, aby hlavičkující obránce Eneko Bóveda mířil trochu přesněji. Na stadionu Vicenteho Calderóna mohlo být ještě veselo, kdyby Godínovu hrubku v nahrávce lépe využil Angel Rodríguez. Ten se sice hnal sám na brankáře Moyu, ale nakonec příliš dlouho váhal se způsobem zakončení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético Madrid doma nesmí zaváhat, ztráta každého bodu v boji o titul by bolela ... Tip 2:0

Los Colchoneros!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Atlético .... !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele