30. kolo
07.04.2015 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:0

Atlético rozhodlo o své čtvrté soutěžní výhře v řadě už po deseti minutách hry. Nejprve si dal vlastní gól obránce Realu Sociedad Mikel González a následně se trefil Antoine Griezmann. Atlético bylo i po zbytek zápasu lepší a zůstane na třetí příčce, Real naopak neprodloužil čtyřzápasovou neporazitelnost a bude čekat, zda se udrží v horní polovině tabulky.

Úvod jako vystřižený z hororu si na stadionu Vicente Calderóna prožili hosté ze San Sebastianu. Už ve 2. minutě špatně hlavičkoval po rohovém kopu Atlética hostující Mikel González, jenž si na přední tyči nešťastně srazil míč do vlastní sítě - 1:0! Počáteční nápor Atlética se tak ještě více zintenzivnil a Rojiblancos mohli v 10. minutě slavit podruhé. Koke natáhl k tvrdé střele z poza vápna, gólman Ruli míč pouze vyrazil před sebe a dobíhající Antoine Griezmann pohodlně zasunul míč do sítě - 2:0!

Snížit náskok domácích mohl ve 20. minutě Castro, rychlý protiútok ale zakončil přízemní střelou, se kterou si Oblak nakonec s velký úsilím poradil. Akce střídala akci a diváci si přišli na své. Ve 26. minutě pálil doprostřed brány Tiago, tam však číhal připravený Ruli. Po půlhodině hry se ukázal i Fernando Torres, ale svou hlavičku poslal těsně vedle levé tyče. Atlético před přestávku čím dál víc utahovalo šrouby kolem obrany San Sebastianu, avšak hosté se nakonec všem domácím atakům ubránili. Jako v 38. minutě, kdy Ruli vyrazil nebezpečný míč z kopačky Kokeho.

Po změně stran Real postupně vyrovnal hru, do žádné kloudné akce se ale ne a ne dostat. Po hodině hry stáhl domácí kouč Diego Simeone ze hry Torrese. Jednatřicetiletého navrátilce do klubu nahradil talentovaný Jiménez, jenž však v 80. minutě svou nevětší šanci po sklepnutí Griezmanna spálil. V řadách hostů se na posledních patnáct minut objevil i někdejší nejlepší střelec nizozemské ligy Alfred Finnbogason, ani mladý Islanďan však nerozhýbal skomírající ofenzívu Basků. Atlético si zkušeně pohlídalo vývoj zápasu a oplatilo tak svému soupeři porážku z minulého vzájemného střetnutí.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele