17. kolo
03.01.2015 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Levante UD 3:1

Obhájce titulu do nového roku vkročil na výbornou. Hlavně díky dvěma zásahům letní posily Antoina Griezmanna zvítězilo Atlético Madrid doma nad Levante 3:1 a znovu dotírá na vedoucí Real Madrid. Za hosty pouze korigoval Nabil El Zhar.

Francouzský reprezentant Griezmann tak navázal na svůj hattrick z půdy Athleticu na konci loňského roku a dvěma přesnými hlavičkami zajistil svému celku vedení 2:0. Střídající El Zhar pak sice snížil, ale poslední slovo si v závěru vzal Diego Godín, jenž upravil skóre na konečný stav, rovněž trefou ze vzduchu. Z tribun stadionu Vicenteho Calderóna tomuto vítězství již přihlížel Fernando Torres, nová akvizice Atlétika. Do zápasu však španělský kanonýr zasáhnout nemohl, neboť italské přestupové okno se otevírá teprve v pondělí, a tak Torresovo hostování z AC Milán ještě nenabylo oficiální platnosti.

Vedení madridského útoku se tak musel ujmout jiný hráč se světlými vlasy. Uplynulo osmnáct minut, když levý bek Siqueira unikl po křídle a naservíroval Griezmannovi na hlavu táhlý centr, s kterým si někdejší hráč Realu Sociedad poradil na výtečnou a poprvé překonal brankáře Mariňa. Nedá se ani říci, že by tato trefa přišla jako blesk z čistého nebe, neboť již předtím Turanovi nebyl uznán gól kvůli postavení mimo hru a Mandžukić jen těsně minul.

Navzdory stálému tlaku si domácí museli na pojistku v podobě druhého gólu počkat až do druhé pětačtyřicetiminutovky. Mandžukićovu hlavičku po Juanfranově centru sice Mariňo brilantně vyrazil, ovšem obrana Levante si s odraženým míčem nedokázala poradit, čehož využil Griezmann a podruhé zblízka skóroval. Pro hosty mohlo být ještě hůře pár minut nato, když aktivní Juanfran trefil na zadní tyč další povedený centr, ovšem po dobré kombinaci se Tiagova střela nakonec smolně zastavila o brankovou konstrukci.

Zničehonic tak přišlo jemné zdramatizování doposud jednoznačného měření sil. Víctor Casadesús ještě z rohového kopu neuspěl, ovšem míč záhy přiletěl do šestnáctky Atlétika podruhé a tentokrát jej střídající El Zhar tečoval přesně do dolního růžku Moyovy branky. Honba za vyrovnáním však hostům z Valencie nevyšla podle předpokladů, naopak madridští skórovali ještě jednou. Po nakrátko zahraném rohovém kopu se do třetice hlavou prosadil Diego Godín osm minut před koncem a utnul tak jakékoli pochyby o tom, kdo si ze zápasu odveze všechny body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

AM vrátí prohru z posledního setkání. Padnou více jak 2 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 100%

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele