28. kolo
21.03.2015 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

Atlético Madrid zvládlo svůj cíl a porazilo madridské Getafe. Už po třech minutách se prosadil "El Niňo" Fernando Torres, na kterého ještě navázal Tiago. Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, i když se oba týmy ještě snažily se změnou skóre něco udělat.

Atlético Madrid se muselo obejít bez své jedničky mezi třemi tyčemi, ale oslavovalo výkon Jana Oblaka z utkání Ligy mistrů. Oblak proto dostal další šanci zazářit a také dnes se mu vedlo, protože neinkasoval ani jednou. Ofenzívu Colchoneros dostali za úkol zkušený Fernando Torres a mladík Raul Jiménez. Do brány Getafe se opět postavila brankářská jistota v podobě Vicenteho Guaity, zatímco v útoku se měli pohybovat především Fredy Hinestroza a Alvaro Vazquez.

Už v první minutě o sobě dalo vědět Getafe, které díky Pedrovi Leonovi útočilo. Ten centrem z pravé strany hledal někoho ze svých spoluhráčů v šestnáctce, jenže včas byl venku z brány Oblak. Po faulu na Jiméneze dostalo Atlético šanci kopat standardní situaci a využilo ji bez problémů. Skvělý centr poslal do vápna Getafe Koke, který našel výtečně nabíhajícího Fernanda Torrese. Ikona Atlética se hlavičkou nemýlila a poslala domácí výběr do vedení - 1:0.

Aktivní Atlético mohlo přidat druhou branku jen o chvíli později, když se Koke krásně dostal do středu šestnáctky a následně vypálil. Jeho projektil ale orazítkoval tyč brankáře Guaity! O chvíli později Koke poslal do šestnáctky nadýchaný centr, na něhož si naběhl Tiago. Ten si míč rychle zpracoval a vypálil, ale mířil mimo tři tyče. Do další šance se dostával mladík Raul Jiménez, ale jeho rána mířila nakonec těsně vedle!

Až po pětadvaceti minutách poprvé zahrozili hosté. Sarabia přešel přes tři obránce a dostal se až do vápna, ale tam zmatkoval a nezakončil přesně. Nakonec jen trefil hráče před sebou. Hosté v tuto chvíli byli trochu aktivnější než domácí. Na cent Diega Castra si naběhl Vazquez, jenž se pokoušel přehodit povedeným pokusem Jana Oblaka, ale mladý brankář skvěle zasáhl a zlikvidoval šanci protivníka. Atlético bylo mírně aktivnější ke konci první půle a podle očekávání za to sklidilo své ovoce. Na rohový kop si naskočil Gabi, ale jeho pokus vyrazila obrana Getafe z brankové čáry!

Minutu před koncem už se ale domácí ochozy dočkaly vytouženého pojišťovacího gólu. Skvělý exekutor standardních situací jménem Koke poslal do vápna další skvělý centr. Ten v pokutovém území ještě tečoval Jiménez na Tiaga Mendese, který číhal na zadní tyči. Pro portugalského záložníka už nebyl problém hlavičkovat do prázdné brány - 2:0.

Několik minut po změně stran se nic nedělo a v 55. minutě se to snažil napravit střelec druhého gólu. Tiago se dostal do skvělé šance, ale nakonec jeho akci zastavil ofsajdový praporek. O chvíli později se Leon pokusil zakončit, ale jeho střela nebyla vůbec dobrá a mířila hodně mimo tři tyče. Dvacet minut před koncem si s míčem u nohy troufl na skvělou ránu Escudero, ale na svém místě byl dnes velmi pozorný Jan Oblak, který vytáhl skvělý zákrok a zachránil svůj celek před inkasováním.

Deset minut před koncem mohl přidat druhou ránu Fernando Torres, který si naběhl do vápna a dostal v něm skvělý centr, ale zamířil mimo tři tyče! Hodně smolné utkání prožil Karim Yoda, který se dostal na hřiště patnáct minut před koncem, ale po pobytu čítajícím snad 10 minut se zranil a musel být střídán.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Už je potřeba zapnout Atleti tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele