35. kolo
27.04.2014 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 2:3

Barcelona otočila utkání na půdě Villarrealu a po těsném vítězství 3:2 se opět posunula na druhou pozici. Hostům pomohly vlastní branky Paulisty a Musacchia. Vítěznou trefu pak zaznamenal necelých deset minut před koncem Lionel Messi, jenž se v tabulce střelců dotáhl na Diega Costu z Atlética. Žluté ponorce i tak stačí už jen málo k udržení důležité sedmé pozice zajišťující postup do Evropské ligy.

Barcelona od první minuty vsadila a svou typickou kombinační hru a nutila svého soupeře k vysilujícímu napadání. Převaha na míči vyústila pro Barcelonské i v první velkou šanci v 17. minutě. Dravý průnik Messiho do vápna Villarrealu ale skončil jen vynikajícím zákrokem domácího gólmana Asenja. Na druhé straně se pokusil odpovědět Gaspar, míč ale proletěl jen těsně kolem pravé tyče.

Monotónní taktiku Blaugranas dokázala Žlutá ponorka narušit opět ve 29. minutě. Po rychlé akci nabízel Cani míč do malého vápna pro dos Santose a mexickému útočníkovi scházel k úspěšnému zakončení jen malý krůček. Barcelona byla sice i nadále v poli lepším mužstvem, ale o hodně nebezpečnější byli domácí.

To se projevilo zejména v závěru první půle. Ve 44. minutě měl totiž na kopačce úvodní gól zápasu Aquino. Už překonaného Pinta ale na brankové čáře zastoupil pohotový Bartra. Domácí fanoušky to ale nemuselo dlouho mrzet. V první minutě nastavení totiž rozjel další nebezpečnou akci Pereira, jenž skvělým pasem našel nabíhajícího Caniho a ten se mezi dvěma laxně bránícím beky dokázal z poslední akce prvního poločasu pohodlně prosadit - 1:0!

Hráči ve žlutém si euforii z vedoucí branky přinesli i do druhého dějství. Nejprve však museli přežít dvě tutovky Messiho, který se nejprve v 52. minutě protlačil do vápna a technickou střelou prověřil Asenja a o dvě minuty později to zkoušel se stejným úspěchem z přímého volného kopu. Na tahu tak byli domácí, kteří bezezbytku využili hned první nabízené příležitosti. Krásný fotbalový moment nabídla 55. minuta, kdy Aquino zatáhl míč po pravé straně a nádherným obloučkem přes celé vápno vybídl ke skórování Triguerose. Hlavička mladého domácího středopolaře zapadla přesně k tyči a rázem to bylo o dvě branky - 2:0!

Hráči Blaugranas jsou ale až příliš zkušení na to, aby i za takto nepříznivého stavu panikařili nebo složili zbraně. Barcelonští ihned po obdržené brance dostali domácí opět pod tlak a v 57. minutě chyběl Messiho přímému kopu opět jen malý kousek. V 61. minutě se k technické střele odhodlal Iniesta a chyběly zase jen decimetry. Tlak Katalánců vygradoval v 65. minutě. Po přiklepnutí Messiho se do vápna domácích dostal Dani Alves, jenž vyslal prudkou ránu, která po teči domácího Paulisty nakonec ke smůle domácích skončila až za zády gólmana Asenja - 2:1!

Hosty kontaktní branka nakopla a Villarreal prakticky nepouštěli za jeho obrannou polovinu. Vyrovnávací gól přišel v 78. minutě. Po jednom z řady centrů Alvese z pravé strany míč do vlastní sítě nepochopitelně zavěsil hlavou Musacchio - 2:2! Druhá smolná branka srazila Žlutou ponorku do kolen a vzápětí přišla pro domácí třetí krutá rána. Běžela 83. minuta, když hosté totálně rozebrali obranu domácích. Gólovou akci založil Busquets, jenž obloučkem našel na hranici ofsajdu Fabregase a ten hlavičkou posunul míč na úplně nekrytého Lionela Messiho. Argentinský klenot si v oblasti penaltového puntíku počínal chladnokrevně a bez milosti propálil zkoprnělého Asenja - 2:3! Katalánci tak dokonali famózní obrat a z El Madrigalu si nakonec vezou všechny tři body za vítězství 3:2!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Vydřené,až mě bylo Villarrealu líto.Ale po 2 golu jen bránili a Barca tlačila.Možna proto ti vllastenci.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Minimalne remiza alebo vyhra Villarealu.

Barca je bez formy a pokial nebude penalta alebo cervena tak to barca nevyhra!

Reagovat
smazaný uživatel

Hrají dva týmy a villarreal je na tom aktuálně hůř

Reagovat
boryland

1:4..........Leo 2,Alexis,Neymar......

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

za všetko môžu fanúšikovia Villarrealu , keby nedali Alvesovi napapať, tak by nemal tolko síl v závere, a Barca by neotočila zápas!

Reagovat
Robík

Ale zachova se skvěle .

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecne,nekdo by brecel nekdo by odesel ze hriste nekdo by si stezoval a on to proste vezme vpohode a jeste si ze vsech udela prdel a ze sebe nejlepsiho borce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele