29. kolo
23.03.2014 19:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 2:1

Valencia doma dokázala porazit vzpírající se Villarreal a díky dvěma zásahům Javiho Fuega slaví tři body. Ty jí v boji o poháry pomáhají k současnému osmému místu, těsně před ním je právě poražený celek.

Od úvodních minut se spíše prosazovali domácí, jejichž touha obnovit své slavné dny dostupuje díky novému trenérovi vrcholu. Pokud se domácí Netopýři znovu chtěli podívat do pohárů, ideálním startem bylo porazit svého nejbližšího soupeře, kterým je právě Villarreal. To se nakonec domácím podařilo a děkovat za to mohou zejména dvougólovému střelci Fuegovi.

Od prvních minut se Valencia snažila určovat tempo hry a nepovolit soupeři ani píď vlastního hřiště. To se jí zčásti dařilo především díky snaze mladíka Fedeho, který pečlivě zaměstnával hostující obranu. Do zajímavé akce se hnal také Parejo, jenž si navedl míč na střed a tvrdou ranou jej vypálil směrem k brankáři Asenjovi. Ten si však s většinou jeho následných pokusů bez větších potíží poradil.

Ani Villarreal ale nebyl zcela bez šancí a zejména Uche často zaměstnával své protihráče nebezpečnými pokusy či průniky. Problémem pro Valencii mohlo být zranění brankáře Diega Alvese, který již po dvaceti minutách musel odstoupit kvůli zdravotním problémům. Jeho místo zaujal brankář Guaita a rozhodně se nemohl nudit. Před Pinou odvracel přímý volný kop Ruiz až na poslední chvíli, Guaita by toho pravděpodobně mnoho neviděl. Přesto se jako první do vedení dostali Netopýři.

Javi Fuego se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, napálil jej bezprostředně a vší silou do opačného rohu a brankář Sergio Asenjo musel poprvé kapitulovat.

Krátce před koncem první půle se domácí dostali již do dvoubrankového plusu a definitivně rozhodli toto utkání ve svůj prospěch. Ze standardní situace se k míči dostal Parejo, ale jeho střela byla ještě tečována. Míč, který se odrazil od břevna, nakonec skončil na kopačce všímavého Fuega, který poslal Valencii do pohodlného dvoubrankového vedení.

To však nebylo vše, protože hosté se chystali zdramatizovat utkání. V útoku Žluté ponorky dostával mnoho prostoru mladík dos Santos, kterého nehlídali domácí zadáci příliš pozorně a málem litovali. V rozhodné chvíli krátce po změně stran se ale zdvihl praporek pomezního sudího, takže ze šance pranic nebylo. Mexický talent byl také u další akce svého týmu, když obdržel nahrávku od Ucheho a pálil jen těsně vedle!

Třetí a asi i definitivní rozuzlení utkání měl na kopačce Keita, který ale tvrdou ranou minul břevno a z malého vápna střílel nad. A proto přišel trest v podobě kontaktní branky a následně i nervů. Právě Giovani dos Santos totiž zaznamenal, že ho jeho strážci nechávají trestuhodně osamoceného a perfektní střelou za Guaitova záda stanovil konečný výsledek. Valencia však přesto těsné vedení udržela a dál může snít o pohárech.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele