13. kolo
10.11.2013 17:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Valladolid 2:2

Valencie musela doma s Valladolidem dvakrát dotahovat nepříznivý stav, ale pokaždé to zvládla a vybojovala remízu 2:2. Přesto všechno však budou mít svěřenci Miroslava Djukiće pocit ztracených dvou bodů, neboť zápasu jasně dominovali a navíc neproměnili pokutový kop.

Díky výhře nad Getafe měla Valencie na co navazovat, zatímco Valladolid kontroverzně ztratil všechny body s Almérií, kde vítěznou branku obstaral útočník Rodri vlastní rukou. Od úvodního hvizdu se domácí ujali iniciativy a hned po čtyřech minutách hry dostali příležitost kopat penaltu. Krajního beka Barragána totiž srazil na zem brankář Mariňo, jenž se štěstím vyvázl pouze se žlutou kartou. Ke štěstí hostů se k pokutovému kopu postavil Ever Banega a trestuhodně překopnul branku.

O čtyři minuty poté se vyplnilo klasické rčení "nedáš, dostaneš", když Valladolid vstřelil branku ze své první vážnější akce dopředu. Alcatraz unikl po pravé straně, nacentroval do šestnáctky a Javi Guerra hlavou překonal gólmana Guaitu. Los Che se však nenechali rozhodit a vytrvale bušili do hostující obrany. Parejo s Banegou ještě neuspěli, ale do třetice to už domácím vyšlo zásluhou Pabóna. Kolumbijský forvard, který rozhodl i výše zmíněné utkání s Getafe parádní ranou zdálky, se i nyní pokusil o to samé. Tentokrát sice nevyrazil všem divákům dech, ale přesto se jeho rána díky teči Ruedy dostala za záda bezmocného Mariňa.

Ještě do poločasu měl skvělou šanci poslat Valencii do vedení útočník Paco Alcácer, ovšem Mariňo jeho střelu zblízka dokázal zastavit nohou. Když pak neuspěl ani aktivní Pabón s další dalekonosnou ranou, šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu. Pět minut po změně stran se znovu ujali vedení hosté. Alcatraz využil zaváhání Mathieuho a sám přesnou ranou překonal Guaitu podruhé. Domácí málem dovedli zareagovat takřka okamžitě, Canalesova střela však mířila těsně nad a Parejo následně z přímého kopu orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Přesto nakonec na vyrovnání došlo čtvrthodinu před koncem. Canales z levé strany podsekl míč pro Feghoulliho, jenž se nemýlil. Ještě lépe mohlo být pro Los Che po šanci Pabóna, jenže střelec prvního gólu tentokrát ze skvělé pozice hlavičkoval nepřesně. Závěru zápasu pak překvapivě patřil Valladolidu. Nejprve po skvělé práci Osoria musel Guaita vytáhnout kvalitní zákrok a jen chvilku nato jej ranou zpoza vápna zkoušel překvapit Álvaro Rubio. I tehdy si ovšem brankář Valencie poradil, a tak zápas skončil nerozhodně 2:2. Pro Miroslava Djukiće nejde o příliš dobrou zprávu, jeho tým totiž i napotřetí doma nedokázal zvítězit a zůstává hluboko ve středu pole ligové tabulky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele