1. kolo
18.08.2013 23:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:3

Po sedmdesát minut dokázala Sevilla vynulovat takřka vše, s čím hosté z Atlética Madrid přišli, ovšem závěrečná dvacetiminutovka rozhodla o tom, že favorit přece jen zvítězil a veze si z Andalusie tři body za výhru 3:1. Dvěma góly se o to postaral muž zápasu Diego Costa.

Po úvodním opatrném oťukávání málem prolomila bezbrankový stav Sevilla, když Kokeho skvělý centr do hloubi pokutového území usměrnil Bacca nešťastně jen do břevna. O dvě minuty později tak mohla padnout branka na druhé straně, ovšem po krásné kombinaci na jeden dotek dokázal Villovu střelu brankář Beto konečky prstů vyrazit vedle své levé tyče.

Deset minut před koncem první půle ale Atlético přece jen udeřilo, a jak jinak než ze svých tradičně silných standardních situací. Obrana Sevilly nejenže při Kokeho rohovém kopu propadla na přední tyči, ale zároveň ani nedokázala vzadu uhlídat Diega Costu, jenž zblízka pohodlně osamocen sklepl míč do odkryté brány.

Domácí však nesložili zbraně a hned po třech minutách od inkasované branky dokázali vyrovnat zásluhou Perrotiho. Jeho pumelice do horního růžku z dobrých pětadvaceti metrů zaskočila Courtoise, jenž si sice na míč šáhnul, ale nedokázal jej již vytlačit mimo tři tyče. Povzbuzená Sevilla pak i po změně stran byla zpočátku lepším týmem, ale s šancemi Marina i Baccy si již Courtois poradil.

Závěr utkání pak patřil trpělivým hostům. V 79. minutě si Costa naběhl na kolmou přihrávku za obranu a dokázal navzdory tlaku soupeřova obránce poslat míč na vzdálenější tyč, kterou Beto neměl šanci pokrýt. V samotném závěru pak dodal výsledku punc jednoduché výhry Cristian Rodríguez, jenž individuální akcí takřka z poloviny hřiště skóroval na konečných 3:1 pro Atlético. Sevilla sice odehrála kvalitní utkání, z nějž si jistě může do příštích týdnů vzít mnoho pozitiv, ale nepovedený závěr je přesto v nočním utkání stál všechny body. To hosté z Madridu navázali přesně tam, kde v minulé sezoně skončili a naznačili, že i bez hvězdného Falcaa budou okupovat přední příčky tabulky.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
monty25

3:3

Tuším pěknou přestřelku...

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Laneey

3:1 ..věřím ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele