5. kolo
21.09.2013 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Atlético Madrid 0:2

Atlético potvrdilo roli favorita a na hřišti Valladolidu přesvědčivě uhrálo vítězství 0:2. Díky gólům Raúla Garcíi a Diego Costy zůstávají Rojiblancos stále stoprocentní, naopak domácí si připsali třetí porážku v aktuálním ročníku.

V úvodu zápasu byla obě mužstva svázaná nervozitou a ani jeden tým si nedokázal vypracovat vyloženou brankovou příležitost. Od 30. minuty se už ale oba soupeři uklidnili a diváci se dočkali zajímavých fotbalových momentů. Po nebezpečné střele Omara na bránu Atlética mohli hosté poprvé otevřít skóre. Manquilla ale po přihrávce Gabiho v téměř ideální pozici zvolil místo střely přihrávku, se kterou si obrana Valladolidu už bez potíží poradila.

V 36. minutě se po faulu na unikajícího Diega Costu ujal exekuce přímého kopu Koke. Jeho centr do vápna řešil velmi nešťastně domácí obránce Reuda, když hlavičkoval na svoji vlastní bránu. Od pohromy zachránilo domácí pouze břevno! O poločase se tak mužstva rozcházela za bezbrankového stavu.

Druhý poločas rozehráli podle očekávání aktivněji hosté a hra dostala konečně větší spád. Nebezpečným byl pro domácí především Koke a Raúl García. A právě souhra těchto dvou hráčů přinesla Atléticu kýžený gólový úspěch v 57. minutě. Po vydařené hlavičce rychlonohého Garcíi se kopal rohový kop, dobrý centr do pokutového území domácí obrana odvrátila pouze ke Kokemu. Ten se nerozpakoval a z voleje poslal míč na bránu hájenou Diegem Mariňem. Balón ještě šikovně přizvedl hlavičkou zády k bráně postavený García a hosté se mohli radovat z vedení 0:1!

Hned o minutu později mohl velkou hrubku v rozehrávce Valladolidu potrestat Diego Costa, Mariňo však svou chybu napravil, když nejlepšího střelce Atlética vychytal, následná dorážka střídajícího Turana šla vysoko nad. Madridští měli velkou převahu a obrana domácího celku nestíhala odvracet jednu povedenou přihrávku za druhou. Jako v 72. minutě, kdy Koke kolmicí vyslal do bleskového brejku Diega Costu, jenž prošel mezi obránci Realu a přízemní střelou zvýšil na 0:2!

Největší šance domácího týmu přišla v 82. minutě, kdy se míče chopil Rukavina, jenž přihrávkou krásně našel Osoria. Kolumbijský útočník dokázal obehrát obránce Mirandu i brankáře Curtoise, avšak trojice zadáků hostí se dobře vrátila a Osorio opřel svou ránu pouze do Manquilla. Hosté odpověděli střelami Rodriguéze a Suaréze v 85., respektive 88. minutě. To už ale bylo od obou týmů vše, a tak si Atlético po vítězství 0:2 odváží domů tři body. Simeoneho družina tak stále hledá přemožitele, i přesto ale červenobílí neudrželi první pozici a jsou nyní na druhém místě o skóre za Barcelonou.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atlético se bude držet u Barcelony. Podle mě vyddřou výhru 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

výhra o gol 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

proti Zenitu me sila Atletica prekvapila, tak snad me ted nezklame tip: 1:3

Reagovat
hradec

Real Valladolid 1:4 Atlético Madrid

Zlaté časy Atlética.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele