28. kolo
16.03.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 1:0

Real Sociedad doma zdolal Valencii 1:0 a minimálně na pár hodin se posunul na pátou příčku. Domácím zajistil vítězství v 61. minutě útočník Imanol Agirretxe, díky jehož brance Baskové zdolali Valencii už pošesté za sebou. Netopýři nevyhráli v La Lize už třetí zápas v řadě a vidina pohárové Evropy se jim pomalu ale jistě vzdaluje.

Zápas začal z obou stran dost opatrně, obě mužstva si viditelně uvědomovala sílu svého protivníka. Přesto se v 13. minutě dostal do velké příležitosti hostující Griezmann, svou dorážku v nadějné příležitosti ale poslal úplně mimo.

Celkově se příliš atraktivní fotbal nehrál, alespoň trochu zajímavé příležitosti přišly po půlhodině hry. V 35. minutě vyslal dobrou ránu ze střední vzdálenosti hostující Feghouli, brankář Bravo však byl pozorný a odvrátil pokus alžírského středopolaře na roh. O tři minuty později znova zahrozili hosté, když Parejo výborně našel ve vápně Jonase, ale brazilský forvard z první těsně minul.

V druhém poločase pokračoval úporný výkon obou mužstev až do 62. minuty. To totiž domácí José Ángel vyslal dlouhou přihrávku do vápna hostí, kam si nabíhal Agirretxe a ten i přes tíseň obránců krásně umístil hlavičku k levé tyči Alvesovy brány - 1:0! Mírný tlak v druhém poločase se tak Baskům bohatě vyplatil a nyní byla na tahu Valencie.

V 71. minutě to zkusil z přímého kopu Parejo, ale jeho dalekonosná rána proletěla jen těsně kolem domácí branky. V 79. minutě to pak opět z dálky zkusil Jonas, opět se však střela hostů nevešla mezi tři tyče. Domácí téměř bezchybně bránili a rychlým tempem kráčeli k zisku tří bodů. Pět minut před koncem však Valencie přece jen dostala možnost skórovat. Ke smůle hostů ale po střele Jonase už překonaného Brava na brankové čáře zastoupil Íñigo Martínez, jenž odkopl míč do bezpečí. Celý San Sebastian tak může děkovat právě mladému obránci, díky němuž Real uhájil velmi důležité vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:O

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele