13. kolo
10.11.2013 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 1:4

Barcelona si čtyřmi góly na hřišti Betisu Sevilla zajistila tříbodové vedení v tabulce La Ligy. Dvěma góly se blýsknul Cesc Fábregas, za domácí snižoval v samotném závěru z pokutového kopu Jorge Molina. Real Betis tak se ziskem pouhých devíti bodů musí setrvat na dně Primera División. Katalánský velkoklub naopak přečká reprezentační přestávku na čele nejvyšší španělské soutěže.

Utkání začalo z obou stran opatrně. Domácí Betis byl překvapivě více na míči, avšak hvězdná sestava hostů nepřipouštěla domácím žádnou větší příležitost k ohrožení Valdésovy brány. Aktivní hra Betisu mohla přinést gólový efekt v 18. minutě. Po centru Vadilla měl blízko k otevření skóre Juan Carlos, ale hlavou míč nasměroval pouze do připraveného Valdése. O chvíli později musel ze hřiště kvůli zdravotním problémům Lionel Messi, nahradil jej Andrés Iniesta.

Hra Betisu byla výrazně svázaná taktikou, domácí se snažili drobnými fauly kouskovat průběh utkání a nepouštět Barcelonské ke své typické kombinační hře. I přesto hosté dokázali Sevillu výrazně přehrávat. Ve 27. minutě byl blízko gólu Neymar, hlavičkou ale minul domácí branku. Domácí kontrovali šancí Vadiilla, jenž přesprintoval obránce Montoyu, ale ztroskotal na skvělém zákroku Puyola. Chytrá hra Barcelony přinesla gólovou odměnu v 35. minutě. Alex Song našel přesnou přihrávkou za obranu Fabregase, jenž nesobecky přihrál do vyložené pozice Neymarovi a brazilskému útočníkovi už zbývalo pouze doklepnout balón do prázdné brány - 0:1! Prakticky vzápětí po rozehrání převzal míč na vlastní polovině barcelonský Pedro, jenž si předkopl balón za obránce Betisu a sám sprintoval na bránu domácích. Svůj sólový únik zakončil šestadvacetiletý útočník bravurně a rázem vedli Katalánci o dva góly!

Po změně stran neviděli diváci na stadionu Manuela Ruize nějakou strhující podívanou, o to větším překvapením byla v 51. minutě střela Nony, která orazítkovala tyč Valdésovy brány! Zlepšený výkon ze začátku druhého poločasu ale domácí nevyužili, a tak mohl v 60. minutě trestat Neymar. Autor prvního gólu svůj samostatný únik však ani napodruhé neproměnil v gólový zápis. Zmařená příležitost ale Barcelonské nemusela dlouho mrzet. V 63. minutě totiž roztočili hráči Barcelony sérii bleskových přihrávek, na jejímž konci se před domácím brankářem Sarou vynořila hned trojice hostujících hráčů a pro Cesca Fabregase už nebyl problém dopravit míč do odkryté branky - 0:3!

Utkání bylo prakticky rozhodnuto, ale domácí stále neskládali zbraně. Za příliš otevřenou hru je však Barcelona ještě jednou potrestala. V 79. minutě se po rychlém přechodu do útoku dostal k centru Dani Alvese hlavičkující Cesc Fabregas, který pohodlně zvýšil už na 0:4! Zaplněné hlediště však domácí hráče stále hnalo alespoň za snížením nepříznivého stavu.

Odměnou byla neúnavným fandům akce z první minuty nastavení. Dani Alves lehce zatáhl v pokutovém území pronikajícího Javiera Matillu a sudí José Luis González neváhal s nařízením pokutového kopu. Exekuce penalty se ujal Jorge Molina, který s přehledem stanovil konečný účet zápasu na 1:4!

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (13)

Přidat komentář
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
boryland

1:4 Leo 2,Neymar 2.......

Reagovat
valloire

hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
monty25

1:3

Betis je mi docela sympatický a přál bych mu, aby se zvedl. Určitě patří mnohem výš, než na předposlední místo... No ale zároveň si přeju, aby se Betisáci zvedli až v příštím kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes dnes čisté konto, Messi se posune o 2 goly za Diega

0:4 (Leo 3x,Pedro)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele