29. kolo
23.03.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Atlético Madrid 0:2

Situace Realu Betis se nadále zhoršuje, což potvrdilo utkání s favorizovaným Atléticem Madrid. Tým trenéra Diega Simeoneho naopak posílil své šance na druhou příčku a čeká na výsledek zápasu Barcelony s Realem Madrid. O třech bodech rozhodly až ve druhé půli branky Gabiho a Diega Costy.

Madridský celek zatím zdatně bojuje o druhou příčku a před tímto utkáním se mohl pyšnit náskokem před třetí Barcelonou. Španělsko sice napjatě očekávalo El Clásico, ale ani tento zápas nebyl nezajímavý. A to přesto, že sevillský tým je na poslední příčce.

Diego Costa se do první zajímavé šance dostal již po deseti minutách, když si zpracoval míč a tvrdě vypálil, ale jeho rána postrádala přesnost. Čerstvý španělský reprezentant mohl své statistiky rozšířit o další zásah, ale nebyl mu uznán. Podle výroku sudích jeho rána pod břevno směřovala za záda Adána z ofsajdu.

Ani Real Betis se nesoustředil pouze na bezhlavé odkopy a sám se aktivně zapojoval do ofenzívy. Nabíhajícího Jorgeho Molinu vystavil ofsajdu Miranda a stoper Atlética se obětavě vrhl Molinovi pod nohy také napodruhé. Béticos své šance zahodili, dnes v podvečer jim nepřálo ani štěstí. Carlos se totiž dostal až k zakončení, ale trefil jen levou tyč brankáře Thibauta Courtoise! Colchoneros se od té doby snažili o zjednodušení kombinace, protože Betis byl na hosty dobře připraven.

Vývoj zápasu hodně ovlivnila situace krátce před hodinou uplynulého času, když byl druhou žlutou kartou v dnešním utkání potrestán Braian Rodríguez a oslabil svůj celek ve chvíli, kdy to bylo třeba nejméně. Výhodu jednoho muže v poli Atlético zužitkovalo téměř okamžitě, protože se z větší vzdálenosti jen o minutu později trefil Gabi. Na jeho střelu k tyči soupeř reagoval opět faulem a opět kartou.

Atlético doplnilo zaběhnutý systém odpovědí a opět vstřelilo branku. Obrana Betisu neodvrátila míč dál než za vápno, tam si naběhl Koke a nesobecky ještě nahrával. Koke využil talentu střelce Diega Costy, který tváří v tvář brankáři Adánovi nezklamal - 2:0.

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Molina, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Stejným výsledkem skončila již o mnoho nadějnější hlavička Diega Costy, který však z malého vápna mířil nepřesně! Betis se hodně snažil využít domácího prostředí a za mohutného povzbuzování chtěl soupeře dostat pod tlak. Ani to se mu však nepodařilo a v početním oslabení prohrál. Do poslední akce zápasu se dostal domácí Cedric, jehož přetažený centr do vápna však nakonec nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Betis tak nadále sídlí na chvostu tabulky. Atlético naopak zdatně bojuje o první příčky.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

parada dal jsem ty dva zapasy kde jsme se shodli a vysel mi tiket s peknym kurzem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele