20. kolo
19.01.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante šokovalo La Ligu, remizovalo s Barcelonou!

Maličkému Levante se povedl mimořádný úspěch, který sotva brzy překoná. Tým, který se až díky jednomu bodu z dnešního utkání vyšplhal na jedenáctou příčku La Ligy, dokázal udržet na uzdě hvězdy jako Cesc Fábregas, Lionel Messi či Álexis Sánchez. Katalánský velkoklub tedy nabídl skvělou příležitost Atlétiku Madrid.

Výsledek, jaký čekal opravdu málokdo. Dokonce možná ani ti nejzapřísáhlejší fanoušci Levante by před utkáním neřekli, že se jejich miláčci budou po skončení zápasu cítit tak dobře. Obrat o nějaké body slavnou Barcelonu, první tým probíhající ligové scény a skupinu skvělých individualit kolem Lionela Messiho, to se nestane příliš často. Nutno dodat, že mnohem aktivnějším týmem byli samozřejmě hosté, kteří neustále toužili nalézt klíč na sevřenou obranu Levante a častokrát byli velice blízko potřebnému úspěchu. Konečný výsledek je ale to jediné, co se počítá.

Žádná ofenzivní smršť se v úvodu utkání nekonala - hosté spíše v poklidu uspávali svého soupeře i nejednoho diváka. Trpělivá kombinace však tradičnímu španělskému celku vyhovuje a nutno zmínit, že mu často přináší také výsledky. Levante se ale dnes odmítlo vzdát a obětavé zákroky mařily jednu pohlednou akci hostí za druhou. Přítomnost Levante na polovině soupeře byla spíše sporadická a když už se Levante odhodlalo k napadání popřípadě nějaké ofenzivní akci, zpravidla ji zakončilo jen nepřesným centrem.

Tedy, pokaždé s výjimkou jedenácté minuty. Jeden z rohových kopů totiž doputoval až na hlavu Loukase Vyntry a řecký obránce českého původu se mohl radovat z možná nejslavnějšího a nejdůležitějšího gólu své dosavadní kariéry!

Ledová sprcha, kterou Vyntrův zásah způsobil v týmu protihráčů, se projevila zvýšenou koncentrací nahrávek a centrů, které však pečlivě pracující obranná linie v čele s brankářem Keylorem Navasem dokázala včas odklízet z cesty. Když se zdálo, že se Levante pomalu přizpůsobuje tempu svého soka a stíhá se zapojit i do ofenzivních akcí, přišlo ono drsné probuzení. Mistr periferního vidění Xavi našel centrem nabíhajícího obránce Piqueho a ten podobně jako Vyntra před chvílí hlavou skóroval - 1:1.

Následující minuty ovšem opět nebyly festivalem vyložených příležitostí. Levante pochopilo, že příliš mnoho entuziazmu škodí a že stále hraje proti Barceloně. V obranné fázi však vše fungovalo, takže ani borci pod vedením trenéra Martina nedokázali rozrazit pevný blok Levante. Tak trochu zklamáním bylo zejména vystoupení Lionela Messiho, který se propracoval jen k několika málo střelám. Na jeho obranu dodejme, že někdejší nejlepší hráč světa a mnohonásobný držitel Zlatého míče se vrací po dlouhém zranění a dokonce ani od něj nelze čekat zázraky každé kolo. Až po hodině hry se argentinský kouzelník dostal do velké příležitosti, když nejprve zkoušel Navase střelou a následně vracel míč hlavou. Ten se do brány snažil dostat také Xavi, ale v obrovské šanci mu radost pokazil skvělý obranný zákrok Vyntry.

Druhý poločas už z kabiny přinesl jednoznačně lepšího Messiho, který se proháčkoval až ke střele, kterou musel likvidovat obránce Juanfran. Ani výměna hráčů jako byli Pedro či Tello Blaugranas ke třem bodům nepomohla, v závěrečném tlaku míč do brány nedostal ani Gerard Piqué. Jindy skvěle promazaný katalánský stroj se dnes výrazně zadrhl v utkání s týmem, se kterým jeho zaváhání prorokoval málokdo. Bude se tedy po tomto kole měnit pozice lídra?

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
boryland

1:4......Leo 2,Alexis,Neymar......

Reagovat
valloire

tady máš dát 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
migwel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ten titul asi fakt nechce.

Realu sice fandím,ale nějak mu letos na ten titul nevěřím,takže šance pro Atletico zase po dlouhý době udělat zrochu vítr v PD

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, Levante ale vědělo jak na Barcelonu do bedny je vůbec nepouštěla.....jinak pořád Barce na titul věřím, a když to nedopadne a vyhraje Atlético, tak mě to taky vadit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Podle té včerejší remízy se Atleti taky poslední dobou nepřetrhnou..

Nevím,ale Barca má dost štěstí letos,vždycky když remizuje a nabidne šanci Atleticu,tak Atletico ztratí taky

Můj tip je,že Atletico doma porazí Real,Real na Satiagu porazí Barcelonu,a Barcelona remizuje nebo porazí Atletico,ovšem titul budou brát Atleti..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele