33. kolo
12.04.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - FC Barcelona 1:0

Barcelona po vypadnutí z Ligy mistrů padla i v La Lize, když na hřišti Granady nedokázala ani nyní vstřelit branku. Andalusané senzačně zvítězila díky brance Brahimiho z úvodu utkání a výrazně se tak přiblížila záchraně v Primera División. Blaugranas se naopak vzdaluje boj o titul, o který se v posledních pěti kolech patrně poperou už pouze dva největší madridské celky.

Barcelona byla po celý zápas lepším mužstvem, přesto z Granady jede s prázdnou. Granada po většinu utkání sázela především na houževnatou obranu a rychlé protiútoky. Úřadující španělský šampion jakoby dlouho hledal ten správný rytmus a když jej našel, domácí přesto dokázali srdnatou obrannou hrou nakonec dotáhnout zápas do vítězného konce.

Po úvodní čtvrthodině neurovnané hry otevřel skóre zápasu domácí Yacine Brahimi, který se ocitl na konci rychlého protiútoku z 16. minutyě. Neymar chyboval na útočné polovině Barcelony a Fran Rico bleskově našel za obranou hostů nabíhajícího alžírského záložníka, jenž svůj průnik zakončil nekompromisní ranou ze zhruba desíti metrů - 1:0!

Barcelona po zbytek poločasu sice kontroloval míč, jenže převaha hostů nevedla k žádnému zásadnímu ohrožení domácí branky. Šance Messiho, Iniesty, Neymara ani Adriana se mezi tři tyče nevlezly a domácí začínali pomalu doufat v úspěch. V 30. minutě vypálil nadějnou střelu Neymar, jenže ještě lepší zákrok předvedl domácí gólman Karnezis. Ve 41. minutě pak spálil dobrou příležitost Montoya, jenž po krásné přihrávce od Iniesty mířil těsně vedle. Po nepříliš atraktivní první půli tak byli o gól šťastnější domácí.

Barcelona na svého soupeře v druhé pětačtyřicetiminutovce vlétla. V 55. minutě vyslal povedenou střelu na branku Granady Fábregas, skvělý Karnezis však opět podržel svůj tým. V ještě jasnější příležitosti se o tři minuty později ocitl Neymar, jenže ani ten neuspěl a z malého vápna úplně minul branku. Nepomohly ani kouzla Leo Messiho, který se snažil vyzrát na řeckého brankáře ve službách Grandady chytrou ranou ze standardní situace v 62. minutě. Karnezis se ale oklamat nenechal a vyboxoval střelu směřující do levé šibenice na roh.

Barcelona totálně kontrolovala držení míče, přesto ne a ne vstřelit vyrovnávací branku, která by patrně celé utkání v mžiku otočila. Houževnatě bránící domácí stále drželi svůj jednobrankový náskok a házenkářské obléhání Karnezisovy branky v podání Barcelony časem spíš nudilo, než bavilo. V 81. minutě si Barca přeci jen vypracovala gólovou šanci. Iniestově ráně ze střední vzdálenosti však scházely milimetry k přesnému zakončení. A když Messi nedokázal hlavou přesně umístit ani vynikající Neymarův centr v 86. minutě, slavila Granada historický úspěch a veledůležité tři body po vítězství 1:0 nad Barcelonou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

? po tom čo predviedli v LM. Ale asi budú vedieť hrať len na chudákov čo potrebujú vyhrať ako Betis.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že konečně bude alexis v základu

Reagovat
boryland

1:3............Leo 2,Alexis..............

Reagovat
smazaný uživatel

no granada vždycky strašně bojuje a nebývají to lehké souboje. jsem hodně zvědavý na tu obranu. stoperská dvojice mascherno-sergio nebo mascherano-song to asi vypadá......

Reagovat
loki5

No já myslím že stoperská dvojice bude Masc + Bartra.

Reagovat
smazaný uživatel

bartra zraněnej

Reagovat
loki5

No doufám, že se po vypadnutí z LM trochu vzpamatují a začnou trochu hrát. Můj typ je 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Switchback

2:3

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
Rox

0:2 Proti Atleticu to bylo opravdu špatný Na velké změny to není, ale do středu a na stopery by už opravdu potřebovali doplnit.

Reagovat
Filip12

BARCA Granada

Reagovat
smazaný uživatel

Filipe, nedělej ze sebe krypla

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je ho ignorovat. Vysmívá se úplně všem týmům, kromě svých oblíbených. Číslovka v nicku určitě bude odpovídat jeho skutečnému věku. ;)

Reagovat
josepe

jsem zvědav, jak se s tím popasují, jestli jim opravdu potvrdí ten trest a nebudou moct nakupovat, já tipuju, že je to rozloží, Messi už v poslední době hraje nějak bez motivace, tým by potřeboval doplnit a to bude teď dost těžké

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip je ze messi po sezone z barcy odejde... do PSG nebo man city... a nechci slyset nic o srdicku :) ..barcy tim zkroti svoje dluhy... messi dostane novou motivaci a vsichni budou spokojeni

Reagovat
smazaný uživatel

*barca

Reagovat
Robík

Je to bez štavy.Je třeba změn.Je na nic držení míče 80%když nejsou schopni dát gol.I Bayern je taky v háji se stylem Gvardiola.Už to každý prokoukl a v 10 braní a hrají na brejky.(až na ty lepší kluby)A pak se na to nedá koukat.To už není fotbal.Má doměnka je,že v posledním kole dáme Atletiko,ale tím vyhrajeme titul RM.V současné době dobře hrajíci.Ale ještě není konec BARCA

Reagovat
loki5

No Bayern v háji není postoutpil do semifinále LM a klidně má na to Real vyřadit. Na ligu už dlabou jelikož už mají titul. Mají to nejlepší jelikož jako jediní se můžou soustředit jen čistě na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

no penalty..no party

Reagovat
Robík

Blbe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

meli asi 30 strel na branu - coz je asi duvod proc jsme nedali gol moc jsme strileli stejne jako proti atleticu to litalo vzduchem coz je nejvetsi blbost co muze barca hrat chybeli tam rychle narazecky a rychlost vubec a taky trocha stesti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
loki5

No včera to byla marnost. měli obrovskou převahu ale efektivita holt 0. Včera byl prostě taký den kdy to tam za boha nepadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele