11. kolo
31.10.2013 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Atlético Madrid 1:2

Atlético Madrid potvrdilo roli favorita, když zvítězilo na půdě Granady v poměru 2:1. Oba góly dali hosté z pokutových kopů. Za Granadu snižoval v samotném závěru Odion Ighalo. Před víkendovým kolem tak rojiblancos ztrácí na vedoucí Barcelonu jediný bod, Granada je čtrnáctá.

Utkání bylo od začátku poměrně vyrovnané. Houževnaté napadání domácích velmi znepříjemňovalo rozehrávku hostí. Granada však nebyla schopna vypracovat si zásadnější gólovou příležitost a nebezpečnější tak byli hosté, kteří měli paradoxně míč na kopačkách méně. Už v 27. minutě se rozvlnila síť domácí branky střežené gólmanem Robertem, pro ofsajd ale přesná hlavička Mirandy neplatila. Na platný gól si tak diváci museli počkat až do 37. minuty, kdy ve vápně fauloval domácí Mainz útočníka Atlética Davida Villu a rozhodčí González ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Costa a bezpečně si připsal už dvanáctou branku v sezóně - 0:1!

Druhý poločas začala Granada nátlakovou hrou, ale její hráči kvalitativně nestačili na současný kádr z Madridu, jemuž hra na protiútoky nesmírně vyhovovala. Jako v 68. minutě kdy se ve vápně Granady vynořil zcela volný Costa, ale Roberto výtečně vykryl brazilskému kanonýrovi úhel a vytlačil jeho střelu na rohový kop. Madridští byli zkrátka nebezpečnější, což dokázal i jejich útok ze 76. minuty, který zastavila domácí obrana pouze za cenu nedovoleného zákroku ve vlastní pokutovém území. Přestože se Villa skácel k zemi hodně ochotně, rozhodčí nařídil druhou penaltu v zápase, kterou proměnil sám David Villa - 0:2!

Vzrušení pak přinesl až samotný závěr zápasu. V 89. minutě se hosté řítili do dalšího protiútoku, který táhl Koke, míč se dostal až k Suarézovi, který ale ve vyložené šanci nastřelil jen brankáře Roberta. Z pár okamžiků zahrál v pokutovém území domácích rukou Filipe Luis, za což po zásluze dostal druhou žlutou kartu a v příštím zápase si nezahraje. Hned vzápětí přišla ještě korekce skóre ze strany Granady. Na centr Allana Nyoma si výborně naskočil Odion Ighalo a připravil tak Courtoise o čisté konto. Zápas tak skončil výhrou Atlética 2:1.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

bude to o gól víc než jsem předtím napsal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele