12. kolo
03.11.2013 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 0:1

Valencie ukončila sérii tří porážek v řadě a zvítězila na půdě Getafe 1:0. Trenér hostů Miroslav Djukić tak znovu získal jakous takous půdu pod nohama, stačil mu k tomu tvrdý zásah Pabóna v závěru první půle.

Situace hostujícího týmu byla po minulém kole kritická - domácí prohra s poslední Almérií, propad na dvanáctou příčku, komunikační embargo s novináři, jímž se museli řídit všichni hráči klubu. To domácí Getafe naposledy překvapivě vyhrálo na půdě čtvrtého Villarrealu, a bylo tak dokonce v nedělním poledni favoritem.

Podle toho se také domácí od počátku chovali. Nejprve zkoušel zdálky překonat Diega Alvese Pedro León, ale brankář Valencie, jenž mezi tyčemi vystřídal Vicenteho Guaitu, si s jeho pokusem poradil. O chvíli později však čelil ještě většímu nebezpečí, když se Ángel Lafita na levé straně hřiště dokázal uvolnit a poslal centr přímo na hlavu Cipriana Maricy. Alves se i tentokrát zaskvěl a nadvakrát míč schoval do náruče.

To bylo vše, co brazilský brankář v zápase předvedl, neboť v 13. minutě musel střídat kvůli zranění a zbytek zápasu dochytal již zmiňovaný Guaita. Zároveň se konečně dostala ke slovu i Valencie. Jako první zahrozil z přímého kopu Dani Parejo, poté se do zakončení prodral i Paco Alcácer. Jeho rána ovšem po centru Barragána skončila pouze na brankové konstrukci. Tentýž hráč měl po půlhodině hry další příležitost protrhnout bezbrankový stav, ale i tentokrát mu chyběl kousek k tomu, aby dosáhl na přízemní centr Pabóna.

Přesto se ještě před odchodem do šaten hosté dočkali. Pabón dostal přihrávku dobrých třicet metrů od brány, s ničím se nerozpakoval a dělovou ránou napálil míč do horního růžku Moyovy branky, byť u samotného kopu podklouznul. Getafe se po změně stran pustilo do mohutné ofenzivy a hned několikrát mělo blízko k vyrovnání. León byl prvním, kdo neuspěl, když z levé strany ztroskotal na Guaitovi.

Další šance připadla Pablu Sarabiovi, i tehdy však Guaita dokázal jeho pichlavou střelu zdálky vyrazit mimo své tyče. Největší vzrušení pak nabídl samotný závěr utkání. Nejprve málem Valencie potrestala přílišnou útočnou horlivost Getafe, když z rychlého brejku mohl tváří v tvář Moyovi zvýšit vedení hostů Federico Cartabia, jenže domácí brankář mu stihnul uzmout míč zpod nohou dřív, než se jeho protivník na cokoli zmohl.

Hosty tato zmařená příležitost mohla hodně mrzet v poslední minutě nastaveného času, kdy střídající Diego Castro z pravé strany podsekl míč pro Jaimeho Gavilána, ovšem jeho rána ze skvělé pozice letěla zoufale mimo branku. Výhra 1:0 pro Valencii znamená návrat do horní poloviny tabulky, pouhé tři body právě za Getafe.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vale co je dopiče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

Konečně!Tip mi sice nevyšel,ale výhra dobrá.Pabo'n krásný gol.Je třeba zabrat,ať je Valencie opět v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele