16. kolo
14.12.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 2:1

Messiho úlohu zastoupil i dnes večer brazilský talent Neymar, který dvěma zásahy rozhodl o třech bodech pro domácí. Blaugranas sice inkasovali, když se trefil Musacchio, ale díky Neymarovi navýšili náskok na čele tabulky.

Lídr tabulky dnes večer poodskočil druhému Atléticu Madrid, když si na Camp Nou poradil s nebezpečným Villarrealem. Oponent katalánského celku se sice radoval z gólu, ale ani ten mu nakonec nepřinesl kýžené body. Trenér Gerardo Martino nechal nastoupit poměrně silnou jedenáctku, když do útoku vyslal trojici Cesc Fábregas v roli jakéhosi falešného útočníka, toho podporovala křídla jako Alexis Sánchez či právě zmiňovaný Neymar.

O úvodní souboj se postaralo duo Musacchio - Sergio Busquets, ale úspěšnější byl hostující obránce, který překazil pomalu se rozvíjející útok Barcelony. Ta se však nadále snažila o překonání brankáře Asenja a velmi blízko k tomu měl hráč, který nenastupuje právě pravidelně. Místo Xaviho se do základní jedenáctky podíval bývalý "kanonýr" Alexandre Song, který po Neymarově dobré nahrávce dokonce orazítkoval tyč brankáře Sergia Asenja!

Po sedmi minutách tak měli hosté velké štěstí, které se jich nadále drželo. Spolupráci obránce Piquého se Sánchezem mohl zakončovat Cesc Fábregas, ale mladý španělský záložník se díky obranému zákroku k míči nedostal včas. Ačkoli tedy Barcelona zdatně kombinovala a hosté se spoléhali především na obranu, blaugranas se stále nemohli dostat do vyložené šance. Když nepočítáme zmíněnou akci Songa, která skončila na brankové konstrukci, vlastně si domácí mnoho střel na konto nepřipsali. Drtivé držení míče se ale muselo projevit. To se stalo po půlhodině hry, když se Mario Gaspar v pokutovém území domácích neobratně dotkl míče rukou a sudí Villanueva pískal pokutový kop! K jeho zahrávání se postavil talentovaný Neymar a poslal brankáře Asenja na opačnou stranu brány - 1:0 pro favorizované domácí.

Do konce poločasu se již skóre zápasu neměnilo, ani jeden z týmů již nedokázal výrazněji zaměstnat obranu toho druhého. Asenjo musel pouze likvidovat střelu Alexise Sáncheze. Druhá půle začala podobně aktivně, tentokrát to ale byli hosté, kdo se mohl radovat. Po rohovém kopu Triguerose se totiž k zakončení dostal obránce Mateo Musacchio, který hlavou poslal míč do sítě!

Dalších patnáct minut nemohla Barcelona nalézt potřebnou odpověď na inkasovaný gól, což se pochopitelně domácím fanouškům nelíbilo. Finální přihrávka dnes Barcelonu trápila víc než kdy jindy, což se podepisovalo na její aktivitě. Proto přišel na trávník záložník Xavi, který měl jasný úkol - zkonstruovat přesnou nahrávku, kterou by někdo z nabíhajících spoluhráčů dopravil do sítě. Ačkoli to nebyl maestro Xavi, kdo se postaral o vyrovnání, přece jen se jeho efekt dostavil relativně brzy. Sánchezova spolupráce s Fábregasem nesla ovoce v podobě nahrávky na Neymara, který už si věděl rady - do odkryté svatyně poslal míč s elegancí i přesností, Barcelona opět vedla.

Ani následná střídání Villarrealu příliš nepomohla, protože Barcelona mu míč zkrátka nepůjčovala. Přece jen se diváci ještě dočkali nějakého vzrušení. Neymar málem zkompletoval hattrick, když střídající Sergi Roberto přihrál mladému Brazilci a ten napálil břevno! Ani to jej ale příliš trápit nemusí, Barca totiž splnila cíl a zvítězila nad Žlutou ponorkou. První pozice jí tedy patří i nadále, Villarreal je zatím na příčce páté. Nyní je na tahu Simeoneho Atlético, které čeká klíčové utkání s Netopýry z Valencie.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villarreal prekvapí.. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

moc velké překvapení by to teda nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
valloire

1-3

Reagovat
boryland

3:1......Neymar 2,Alexis.......

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, Neymar si da 2 goliky

Reagovat
Pharrell

Neymar , po stopách R10 - Ronaldinho Gaucho.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar....5 gólů za jeden týden? No myslím, že už je připraven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele