8. kolo
05.10.2013 22:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Real Valladolid 4:1

Barcelona ani poosmé nezaváhala navzdory těžkému utkání Ligy mistrů v Glasgow a přesvědčivě porazila doma Real Valladolid 4:1. Hosté se sice překvapivě ujali vedení, poté však smršť branek z kopaček Alexise, Xaviho a Neymara vývoj skóre otočila ve prospěch katalánského giganta.

Nelichotivá série Valladolidu na hřištích soupeře bez jediné výhry tak pokračuje ve svém růstu, jeho poslední zisk tří bodů mimo domácí stadion se datuje dokonce k únoru letošního roku. Na Barceloně sice byla šance k prolomení jen mizivá, přesto absence Lionela Messiho či obránců Puyola s Mascheranem skýtala alespoň jiskřičku naděje, že po náročném zápase Ligy mistrů ve Skotsku nebude Barcelona v nejlepším rozpoložení.

Krátce se zdálo, že snad hosté budou mít štěstí a opravdu favorita potrápí. Javi Guerra přetlačil v hlavičkovém souboji Adriana a z Ebertova rohu se tak v 10. minutě zrodil první gól zápasu. Barcelona doposud ani jednou nemusela ve svých zápasech dotahovat, ovšem s nově nastalou situací si poradila na jedničku. Uplynuly sotva čtyři minuty a Alexis utěšenou pumelicí zpoza šestnáctky srovnal na 1:1.

Poté již s trochou nadsázky byl na hřišti jen jeden tým. Barcelona dominovala ve všech oblastech hry a jediným překvapením bylo, že se neujala vedení dříve než v 52. minutě. Střelcem vítězného gólu se stal Xavi, jenž placírkou usměrnil do brány Tellův přesný centr do hloubi pokutového území. Asistent druhé branky se poté málem dočkal své vlastní, naneštěstí pro Tella jeho rána skončila pouze na brankové konstrukci.

Přesto na sebe třetí gól nenechal dlouho čekat. Tři minuty po hodině hry Xavi obral soupeře na polovině hřiště o míč a poslal jej Neymarovi, jenž vybídl k dalšímu zápisu do listiny střelců Alexise. Bývalý útočník Udinese šancí nepohrdl a přízemním zakončením z prvního dotyku pokořil Marina i napodruhé. Alexis poté mohl slavit dokonce hattrick, to by však musel v 70. minutě sám v úniku na Marina zakončit, a ne ještě nesobecky přihrávat Neymarovi. Ne že by se snad někdo mohl zlobit, brazilský útočník totiž Sánchezovu přihrávku beze zbytku využil a stanovil tak konečné skóre na 4:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Robík

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
loki5

trefa

Reagovat
LAM

Opět bez Messiho což by ale nemělo být moc znát.Doufám v ofenzivní fotbal s golem pro Neymara.Jinak sestavu bych protočil asi takhle:

Valdes-Montoya,Pique,Bartra,Adriano-Song,Iniesta,Fabregas-Neymar,Alexis,Pedro.

Nechci totiž aby Neymar hrál teď ve středu útoku protože tam hrát až přijde Messi nebude.Takže ať zbírá návyky na svý straně.

Reagovat
smazaný uživatel

jelikož po tomto kole je repre přestávka, tak není důvod šetřit hráč, v tom případě předpokládám že budou v základu Alves, Busquets i Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar na hrot na krajích Tello,Alexis

můj tip 4-0(2xNeymar,Alexis,Iniesta)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0:) Neymar konečne prolomí střeleckou smulu a začne mu to tam padat:) minimálne gol dá

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
boryland

2:0.......Neymar 2.....

Reagovat
smazaný uživatel

na neymara 1,75...

Reagovat
loki5

Dneska Neymar skvěle. Sanchez mu ten gól vyloženě daroval.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo jsi ?

Reagovat
loki5

proč kdi jsem ?

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobrý výkon Barcy a zase gol ze standartky musí se to zlepšit

jinak pro mě jednoznačně nejlepší dvojice ALEXIS-NEYMAR !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar je budoucí nejlepší hráč světa.V každým zápase je u všeho duležitého.Bale mu muže za tech 100 mil eur ledatak leštit kopačky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele