24. kolo
15.02.2014 20:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Rayo Vallecano 6:0

Barcelona ani v nejmenším nepřipustila další překvapení a rozdrtila Rayo Vallecano 6:0. Generálka na blížící se osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City se tak katalánskému klubu povedla na jedničku, navíc díky dvěma trefám pokračuje v trhání rekordů Lionel Messi.

Argentinská star se díky zásahům z 36. a 68. minuty přehnala ve statistice vstřelených ligových branek přes Alfreda Di Stefana (227) a nyní se s 228 góly dělí o již třetí příčku v historii s další legendou Realu Madrid, Raúlem. Vzhledem k tomu, co vše ještě Messiho čeká, je jen otázka času, než překoná i všechny ostatní a začne navyšovat své vlastní historické maximum, které momentálně drží Telmo Zarra s 251 brankam.

Po nedávném zaváhání s Valencií se tentokrát Barcelona do soupeře obula od samého počátku a hned v druhé minutě z toho vytěžila vedení. Prosadil se Adriano, jehož kromě Messiho ve zbytku zápasu doplnili Alexis, Pedro a Neymar. Katalánský gigant se tak znovu vrátil i do čela ligové tabulky díky lepšímu skóre, než má Atlético Madrid.

Po Adriánově brance ještě v počáteční půlhodině trefili Messi s Pedrem brankovou konstrukci a navíc se brankář Rubén Martínez vytáhl při další Messiho povedené ráně. Jediným překvapením na druhém gólu Barcelony tak bylo pouze to, že nepadl již dříve. Cesc Fábregas vypíchl Arbillovu přihrávku, poslal do šance Messiho a argentinský reprezentant lahůdkovým obloučkem nedal Martínezovi sebemenší šanci.

I u třetího gólu má Messi neoddiskutovatelný podíl, byl to totiž on, kdo krátce po změně stran připravil palebnou pozici pro Alexise. Krátce nato se po kombinaci Iniesty s Fábregasem prosadil Pedro a o výsledku již definitivně nemohlo být pochyb. Messi se nakonec dočkal i svého druhého gólu a poté již odešel ze hřiště předčasně, neboť již v úterý čeká Barcelonu náročný zápas s Manchesterem City. I bez Messiho se však Barcelona dokázala prosadit pošesté, když Neymar po rychlém úniku z poloviny hřiště dodal výsledku konečnou podobu utěšenou ranou z dobrých třiadvaceti metrů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

5:1

Reagovat
boryland

4:0.....Leo 3,Pedro.......

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
loki5

Neymar zamachroval :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pověsil jí tam moc pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele