36. kolo
03.05.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lafita nasměroval Getafe k remíze na Camp Nou!

Barcelona nejspíš definitivně přenechala boj o titul Atléticu a Realu, jelikož na svém hřišti pouze remizovala s Getafe 2:2. Blaugranas berou z emotivního utkání, při kterém pořadatelé připravili velké rozloučení s Tito Vilanovou, jen bod navzdory své velké převaze a mnoha šancím. V nastavení totiž vstřelil vyrovnávací gól Angel Lafita, jenž se trefil i v první půli a zajistil tak Madridským důležitý bod do boje o záchranu.

Barcelona podle očekávání od začátku diktovala tempo hry. Už ve 2. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Césara obránce Adriano. Barcelonské "tiki-taka" vedlo v dalších minutách k několika rohovým kopům, ale zaslouženého vedení se domácí dočkali až po akci své největší hvězdy Lionela Messiho ve 24. minutě. Argentinského útočníka nasměrovala k osmadvacáté trefě v letošní sezóně přesná přihrávka Alvese z pravé strany, po níž vyslal Messi nechytatelnou ránu do levého horního růžku - 1:0!

Vzápětí mohl zvýšit na 2:0 Pedro, ale při svém úniku tváří v tvář hostujícímu gólmanovi selhal. Po půlhodině hry se osmělili i hráči v zelenobílém. Přímý kop Sarabii ale skončil vysoko nad. První opravdu velká šance hostů ale přišla až v 37. minutě. A hned musel Pinto lovit míč ze sítě. Sarabia tentokrát vyslal při standardní situaci nečekaně vysoký oblouček za zeď Barcelonských, kde si míč skvěle zpracoval Angel Lafita a i přes dotírání jednoho z barcelonských obránců propálil křížnou střelou Pinta - 1:1! I přes málo pochopitelnou signalizaci ofsajdu ze strany čárového sudího hlavní rozhodčí nakonec branku uznal a do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Tým Gerarda Martina byl odhodlán změnit nepříznivý vývoj od první minuty druhé půle. V 48. minutě ale Messiho pokus bravurním zákrokem zlikvidoval César. Obléhání braky hostí pokračovalo a v 52. minutě nastřelil Alexis Sánchez břevno! Chilský útočník ale nemusel smutnit dlouho, v 67 minutě se totiž právě Sánchez dostal k odražené ráně Messiho a z blízkosti překonal brankáře Césara - 2:1! Naprosto zasloužené vedení domácího celku mohl v 69. minutě ještě navýšit Fábregas, jenže jeho rána z malého vápna šla nad.

Asi čtvrthodiny před koncem se opět ozvali hosté. Getafe nešlo vůbec odepřít velkou snahu, ale dlouho jejich útočná aktivita neměla žádný efekt. Až se ke střele z oblasti penaltového puntíku dostal v 80. minutě aktivní Sarabia. Jeho nebezpečný pokus ale lapil Pinto. Pasivní hra ke konci zápasu se však Blaugranas ve finále krutě vymstila. Psala s již druhá minuta nastavení, když hosté z rychle rozehraného přímého kopu trestuhodně přečíslili Barcelonské ve vlastním vápně a po vysokém centru Gavilána se před Pintovou brankou krásně hlavou prosadil podruhé v zápase Angel Lafita - 2:2! Rodák ze Zaragozy se tak stal hrdinou svého klubu a s velkou pravděpodobností připravil Barcelonu o šanci zahrát si o titul.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bayern987

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

5:0...........Leo 3,Alexis 2...............

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
roberos

Dofám že se vedení Barcy použilo na pořád a konešně přivedou do obrany a branky kvalitní vysoké hráče - při každém centru na naší bránu trnu jak to ty naši pidimužící ( hobiti ). nechápu jak může hrát stopéra prcek Mascherano další prcek v bráně ( na nic nedošáhne) obrana Barcelony je nejslabší obrana široko daleko a pro smích, tak se snad poučili a přivedou aspoň 2 vysoké stopéry v každém zápase inkasujem to by Messi musel dávat pořád hatrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebrání, dobře jim tak .. další signál obměnit kádr,brankář + minimálně jeden obránce,+ místo xaviho někoho, + místo pedra/alexise nějakou hvězdu :D

Reagovat
Rox

Je to tak. Klidně bych si tam dokázal představit na křídle jinej styl třeba jako je Hulk...Do středu někoho rychlejšího jako Mata (ne zrovna on) a jeden stoper.. Peněz na to maj podle mě dost. Nemusí nutně měnit styl hry, ale aspoň trochu by obměnit potřebovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohto výsledku sa teším, ešte by to chcelo jednu prehru, a to doma s Atleticom. 6 prehier v jednej sezóne, to tu už dávno nebolo.Ak je niekto tvrdohlavý a ignoruje realitu, potom je treba, aby dostal nakladačku, iba tak sa zamyslí. To je prípad Barce, signálov, že treba zmeny tu bolo dosť, ale neriešili sa. Chvalabohu, že skončí sám Puyol, inak by hral doteraz, ešte treba z tímu vykopnúť Xaviho, Alvesa, Mascherána z obrany do zálohy, priviesť stopéra.Hlavne však vykopnúť toho tučného papagaja, tím pod ním v jari neskutočne upadol.Nevie ani čo chce, namiesto tvrdého tréningu vedie pohovory s hráčmi, myslím, že prišiel zbierať autogramy.

Reagovat
smazaný uživatel

fundovaný příspěvek, ty postřehy jsi nasbíral v Corgoň lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele