28. kolo
16.03.2014 17:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - CA Osasuna 7:0

Barcelona doma rozmetala Osasunu 7:0 a před El Clásicem si pořádně zvedla sebevědomí. Hattrickem se blýskl argentinský fenomén Lionel Messi, jenž se díky tomu stal vůbec nejlepším střelcem v historii katalánského velkoklubu. Další branky přidali Sánchez, Iniesta, Tello a Pedro. Pamplonští se musí rychle vzpamatovat, jelikož se opět přiblížili sestupovému pásmu.

Hráči Barcelony dnes potvrdili předzápasová slova Dani Alvese, že na spekulace o herní krizi vždy dokáží odpovědět skvělým výsledkem. Dnes to odnesla Pamplona, která hrála proti obhájcům titulu s otevřeným hledím a kupodivu nezačala vůbec špatně. Už v 7. minutě se totiž rozvlnila síť Valdesovy brány, ale kvůli ofsajdu Armenterose nebyla branka uznána. Osasuna nicméně pokračovala v nadějném výkonu i poté, dobrou příležitost si ve 14. minutě vypracoval Cejudo, jehož volej proletěl jen těsně nad brankou. Od té doby už to však šlo s hosty z kopce.

V 18. minutě totiž zakončil skvělou kombinaci Barcelony po přihrávce Sáncheze nezastavitelný Lionel Messi, jenž si šikovně počkal na přední tyči a chytře posunul míč do branky - 1:0! Barcelona dominovala a následný lob Sáncheze šel jen těsně nad Fernándezovu svatyni. Domácí to však nemuselo vůbec mrzet, jelikož hned ve 22. minutě přišla akce domácích po levé straně, odkud Alba vyslal přízemní centr a pro Sáncheze nebyl problém z bezprostřední blízkosti vsítit druhou branku Balugranas - 2:0!

Ten tam byl skvělý start pamplonského týmu, kterému se nedařilo vůbec nic a jehož hráči nestačili na Katalánce v žádném ohledu. Zato Iniesta se v 34. minutě blýsknu asi nejkrásnějším gólem večera. Zkušený záložník, který obyčejně góly připravuje, převzal dobrých dvacet metrů od branky míč a parádní křižnou střelou zvýšil už na 3:0 pro Barcelonské! Napodobit Iniestu se pak pokusil v 37. minutě Alves, Fernández však dokázal dalekonosný projektil vytěsnit nad břevno. Gólman hostí zachránil svůj klub před čtvrtým gólem ještě o dvě minuty později, když zlikvidoval Xaviho tutovku.

Po změně stran pokračoval ofenzivní koncert domácího mužstva. Ve 49. minutě prošel hostující obranou jako nůž máslem Pedro, jenže zakončil pouze do boční sítě. A hned tři minuty nato musel po Iniestově střele opět zasahovat Fernández. Pamplona mohla odpovědět v 53. minutě, jenže rychlý protiútok po pravé straně Riera nedokázal dobře zakončit. Hostům rozhodně nešlo v úvodu druhé půle upřít snahu něco se zápasem udělat, jenže ani nebezpečný závar po přímém kopu z 59. minuty gólem neskončil.

A tak trestali domácí. Psala se 63. minuta, když se do vápna Osasuny prosmýkl Messi a po narážečce s Iniestou vstřelil svůj druhý gól v zápase - 4:0! Celkově to byla 370. branka argentinské hvězdy v dresu Barcelony. Na druhé straně mohl v 69. minutě snížit Torres, s jeho dělovkou si ale Valdes s vypětím všech sil poradil. O výsledku zápasu už ale nebylo pochyb, navíc se po pouhé minutě pobytu na hřišti trefil i střídající Cristian Tello, jenž podobně jako Iniesta krásnou ranou z poza vápna překonal bezmocného Fernándeze a zvýšil už na 5:0!

Ani tak Barcelonským nedošla chuť na další góly. Messi dovršil hattrick v 88. minutě, když mu nezištně nabil Alves a v nastavení ještě Messi připravil branku pro Pedra, který dokonal debakl Osasuny, když zvýšil na 7:0. Hosté doplatili na příliš otevřenou hru a naivní bránění. Barcelona naopak rázně odpověděla na spekulace o své slabší formě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

4:0.........Leo 2,Neymar,Pedro.........

Reagovat
smazaný uživatel

stará Barcelona bez Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to bolo tesné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele