34. kolo
20.04.2014 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Třikrát a dost! Barcelona díky bleskovému obratu porazila Athletic

Barcelona díky dvěma brankám v rozmezí pouhých tří minut odvrátila pohromu a porazila doma Athletic 2:1. Série tří porážek za sebou je tak u konce a katalánský velkoklub se udržel alespoň v kontaktu s vedoucí dvojicí z Madridu.

Utkání třetího se čtvrtým přihlíželo na Nou Campu pouze něco víc než třicet tisíc fanoušků, což leccos naznačilo o důvěře, jaké se v závěru své první sezony těší trenér Gerardo Martino, a také jak moc doopravdy platí zdejší motto "Víc než klub." Pravdou však je, že ani tentokrát hráči nedodali svým příznivcům příliš nadšení a dlouho se trápili. Když pak v 50. minutě poslal hosty do vedení Aritz Aduriz, zdálo se, že situace už nemůže být horší. I díky troše štěstí dvaadvacet minut poté však vyrovnal Pedro a hned dvě minuty nato dokonal obrat Lionel Messi.

Ale hezky popořádku. Úvody utkání vyšel lépe Athleticu. V deváté minutě proklouzl míč k volnému Adurizovi, ten však se svou přízemní střelou na gólmana Pinta nevyzrál. Barcelona, která zjevně hrála bez svého obvyklého sebevědomí, se zmohla jen na občasné záblesky z šedivého průměru. Ani Pedro, ani Messi se svými nevýraznými pokusy neuspěli a když už se argentinská superstar přece jen prosadila, zabrzdil ji praporek čárového rozhodčího, jenž správně odmával postavení mimo hru.

Následovala další příležitost hostů, kdy Aduriz fantasticky trefil letící míč nůžkami, jenže ke smůle Athleticu si to jeho rána namířila pouze do brankové konstrukce místo do sítě. Zanedlouho se otřásalo břevno na opačné straně hřiště po ráně Alexise, a když barcelonští neuspěli proti Iraizozovi ani v dalších dvou příležitostech, frustrace se začínala stupňovat. Ta nakonec vyvrcholila pět minut po změně stran, kdy díky Bartrově chybě poslal Athletic do vedení Aritz Aduriz. Bylo to popáté z posledních šesti zápasů, kdy Barcelona inkasovala jako první.

Ještě hůře mohlo být pro Martina a spol. o tři minuty později, kdy Susaeta napálil znovu míč do sítě, ovšem sporné rozhodnutí čárového mu zabránilo v radosti. Zoufalá Barcelona pokračovala v zahazování slibných situací, až jí nakonec pomohlo potřebné štěstí. Dani Alves po průniku předložil míč Sánchezovi, jenž svou střelu trefil naprosto jinak, než zamýšlel. Ta se však díky tomu proměnila v perfektní přihrávku na kopačku Pedra, pro nějž už zblízka nebyl žádný problém doklepnout míč do sítě.

Athletic se ani nestačil otřepat z tohoto šoku a už inkasoval podruhé. Messi se prodral středem jeho obrany a když ztroskotal na Iraizozovi, rozhodčí se rozhodl vrátit celou akci o kousek zpět a odpískal faul De Marcose na argentinského reprezentanta. Z přímého kopu se Messi povedenou přízemní ranou do levého růžku nemýlil a v rozmezí tří minut zařídil Barceloně kýžený obrat.

V závěru pak ještě mohl po krásném průniku přidat třetí zásah Tello, jenže jeho ránu stihnul ještě před překročením brankové čáry vykopnout obránce. Podobně zasáhl v posledních minutách i Javier Mascherano, jenž důležitým blokem zamezil Mikeli Ricovi ve skórování. I to bylo důkazem, jak křehká Barcelona momentálně je a jak málo schází k tomu, aby ji kdokoli obral o body. Přesto se tentokrát ztráta bodů nekonala a ztráta na vedoucí Atlético zůstává na čtyřech bodech, jak tomu bylo před tímto kolem.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
valloire

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Co? Možné je všechno tvoje tipy jsou tak stokrát horší ikdyz to tak nedopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej je v Praze nejlepsi sport bar.. aby to nebyl pajzl? diky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

vypadam jako magor ale 3-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

a furt ten kurz na tu barcu nezvýší....

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
smazaný uživatel

4:5 konečná pro tuto sezonu.Messi by potřeboval tvrdší ruku,jen se po hřišti bezcílně potuluje.Evidentně neví co hrát.A Martino to neví také...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že by měli v létě investovat veškeré finance do nových obránců.Včera Bartra předvedl proč.Ten Bale mu nemůže utéct,měl ho prostě nekompromisně sejmout.Bez milosti.

Reagovat
Lof

to by ho musel nejdřív dohnat

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao prekvapí... 1:1

Reagovat
Lof

0:2!

Reagovat
LAM

Po včerejším utkání hlásí barcelonský tábor dva nové zraněné. Prvním je Jordi Alba, který bude kvůli zraněnému dvojhlavému svalu v pravém stehně mimo hru na 3 až 4 týdny. Druhým je pak Neymar da Silva, jenž si zranil nárt v levé noze. Délka rekonvalescence u brazilského útočníka by měla být 1 měsíc.

To už prostě není možný.Něco takovýho se jen tak nevidí.Obrana úplně mimo a ten Neymar byl jeden z mála kdo tam aspoň běhal.Hrozná sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

2:0.............Leo 2...................

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Barce treba nového trénera, uvidíme ako zahrá Bilbao dlhé pasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

TyJsi mi odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa na to(Barca) dokazes este pozerat? Ak ano mozes robit reporty z Barcelonskeho fotbalu, myslim, ze uz aj akoze fotbalisti FCB (kedysi urcite hraci zamestnatelni v slusnom fotbalovom klube, dnes uz pochybujem ) toho maju vyse krkov a nechcu to tiki taka stale hrat dookola. Pozeral som sa na to perspektivou Bilba, tych cakaju nasledovne zapasy:

Athletic Bilbao - Sevilla

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao mala pauza

Athletic Bilbao - Real Sociedad

UD Almería - Athletic Bilbao

... a Valverde nie je silny psychiater motivator, je to skor fotbalovy trener .....

.... no a teraz zatipuj ako sa ma namahat Bilbao s takymi to fotbalistami co nechcu hrat to co hraju ...., no neviem ako nazvat to co hraju. Nemyslel som si, ze tomu odolaju a znovu si vyberu dovolenku, co pravidelne zvykli robit pri vonkajsich zpasoch. Na Barcu domace porazky este cakaju. Myslim, ze s Getafe to moze dopadnut velmi cudne.

Reagovat
Robík

Fandím Bace a neříkám,že v poslední době hraje líbivý fotbal.A pokud vím tak styl hry zavedl Pepe,takže na trenéra by jsem vše nesváděl.Sebelepší klub nemůže hrát celou sezonu na100%.Třeba Real,ted jede a není tomu tak dlouho,co nepodával přesvědčivé vykony.No a nesnižoval jsem výkon Bilbaa.Hráli asi nejlépe ze všech,co hráli na Barce.Až na Valencii.No to je další co mě mrzí.Nevím po jak dlouhé době nebudou asi hrát ev.pohár.A to nehrají špatně(jak kdy)na to jaká je tam situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1 tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ma znamenat...ze sa Barcelona hada......?????hraci....co ich neplatia....alebo nechcu bojovat uz o majstra.???? Alebo sa rozdelilo muzstvo... za a proti trenera????.....nech mi to dakto VYSVETLI::????

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz na nějakého fanouška Athleticu...

Co tam u Vás dělá Laporte jakožto Francouz? on má nějaké předky ve španělsku nebo má dvojí občanství či jak to je? Díky

Reagovat
Lof

Nene, jen je původem Bask. Hrál za Bayonne odkud si ho v 15 přivedli. Po Lizarazovi druhý francouzský hráč.

Reagovat
Lof

Myslím, že barca fans si docela oddechli. Škoda no, přece jen 3 body na Barce a Liga Mistrů k tomu, to by byla paráda..

Ale stejně Aduriz

No nic, v neděli Sevilla.

Reagovat
Robík

Oddychli ,ale Ty jsi asi upadl na hlavu.Sevilla ted taky jede.A ještě hrají s RS a možná i poslední zápas s Almérii.Pokud bude mít ještě o co hrát.Jinak,aby jste se všichni nepříznivci Barcy nepokakali Na každou svini se voda vaří

Reagovat
Lof

Proč mě urážíš? A vůbec, co brečíš? Řekl jsem snad něco špatného o Barce? Nebyla by snad pro nás paráda vyhrát u vás? A říkáš, že neoddychli, takže je vám to jedno v boji o titul? Stačilo, aby to tam Pedro neušmudlal a kdo ví, jak by to bylo.

A s těma sviněma to musíš asi jinam, já vám nic špatnýho nepřeju. Nevím, jestli máš potřebu kopat všude kolem sebe, jen proto, že se vám nedaří...

Reagovat
Robík

Tak to mě mrzí,že jsi to pochopil jako urážku.Tak jsem to vůbec nemyslel.To je pro Ty-však oni ví na koho to bylo.Nebrečím,nebyli by jste první a zasloužli.Ale jestli jses díval,tak Barca těch šancí spálila víc.A Messi dal luxusniho fíka.Pedro dorážel nepovedenou střelu.To se stává.A oddychli-neznamená neoddychli.O titul nám samozřejmě jde.Nechci a ani nemám důvod někoho urážet a jestli to tak někdo pochopí-jeho problém.Snad mezi ně nepatříš.

Reagovat
Lof

Tak to se omlouvám. Máš pravdu, že šancí jste měli dost, takže nakonec asi zaslouženě. Ale jak říkám, škoda pro nás no. Tak hodně štěstí v boji o titul.

Reagovat
Robík

Ještě něco.Bilbau přeji at si zahrají LM.Neber to jako vlezdoprdelizmus -smailíka vybral muj dvouletý syn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele