9. kolo
19.10.2013 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 1:0

Atlético Madrid poprvé v sezóně ztratilo všechny tři body. Porážka 1:0 v souboji s Espanyolem Barcelona je o to horší, že si míč do vlastní sítě nasměroval sám brankář Atlética Courtois. Espanyol se naopak může radovat z ukončení výsledkové mizérie okořeněné vítězstvím nad velkým favoritem.

V úvodu utkání to vypadalo, že se hráči Atlética ještě nacházejí v reprezentační pauze. Domácí byli viditelně aktivnější, přesto se k pořádnému zakončení dlouho nedokázali dostat. Nejnebezpečnější byl asi průnik Pizziho v 18. minutě, kdy se portugalský forvard prodral na hranici velkého vápna přes dva protihráče a dokonce dokázal vystřelit. Jeho ránu však Courtois s pomocí obránců zlikvidoval.

Espanyol tvrdě bránil a nepouštěl hosty do vyložených šancí. Když to nešlo ze hry, zkusil ve 30. minutě Koke vstřelit branku přímo z rohového kopu, Casilla však jeho fintu přečetl a vyboxoval míč do bezpečí. Ke konci první půle ještě zahrozil za Atlético aktivní Costa, jenž úspěšně pronikl až za domácí obranu ale z nějakých dvanácti metrů bránu Espanyolu minul.

Tvrdá hra Espanyolu na hosty platila a domácí se za svůj houževnatý výkon dokonce dočkali i vstřeleného gólu. V 54. minutě rozjel útok domácích po levé straně Simão, centr do šestnáctky poslal Fuentes a nabíhající Sergio García zaclonil Courtoisovi výhled. Centr propadl až k brankáři hostí, jenž si balón nešťastně srazil do sítě - 1:0!

Obdržený gól hosty nakopl k větší aktivitě, ale Atlético dnes prostě nemělo svůj den. Přestože byl Diego Costa k nezastavení, akce madridských hatily nepřesné přihrávky nebo aktivní hra domácího celku. V 68. minutě se nejlepší střelec La Ligy opět dostal k zakončení, ale jeho střela z úhlu těsně minula svatyni domácích. Ani v poslední desetiminutovce se hosté k nějakému výraznému zakončení nedostali a utkání ovládly především emoce. I po devadesáti minutách tak na ukazateli stále svítil překvapivý výsledek 1:0 pro domácí.

Domácí se tedy radují ze šťastné výhry, hosté naopak odjíždějí ze stadionu Espanyolu s prázdnou. Jedinou náplastí na ztrátu všech tří bodů je pro Atlético fakt, že v utkání s Osasunou zaváhala i Barcelona a tudíž ztrácí svěřenci Diega Simeoneho na první místo pouze jeden bod.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
monty25

1:1

Atlético by mohlo poprvé ztratit...

Reagovat
smazaný uživatel

espanyol na to nema

Reagovat
loki5

Nakonec vyhrál a Atletico ztratilo všechny 3 body.

Reagovat
monty25

No vida, Espanyol měl dokonce na výhru...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele