20. kolo
19.01.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 1:1

Atlético promarnilo obrovskou příležitost dostat se na první místo Primera División. Na svém hřišti totiž Rojiblancos pouze remizovali se Sevillou 1:1, když v druhém poločase darovali svému soupeři penaltu. Atlético je stále na druhém místě, už jen pouhý bod za ním je však Real Madrid. Sevilla zůstává sedmá.

Celkově Atléticu zápas příliš nevyšel. Hráči domácího celku předvedli na své poměry průměrný výkon. Možná je svazovalo očekávání poté, co Barcelona remizovala s Levante, a přestože šli díky gólu Villy v první půli do vedení, svůj náskok nedokázali zúročit ve vítězství. V druhém poločase Juanfran stáhl ve vápně Carlose Baccu a Ivan Rakitič necelých dvacet minut před koncem vyrovnal stav utkání na 1:1.

Podle očekávání vlétlo Atlético od úvodních minut na svého soupeře. Nejprve nebezpečně pálil nad Filipe Luis. Ve 13. minutě se mohl radovat Costa, ale jeho vydařená přízemní střela proletěla jen těsně kolem levé tyče Betovy brány. Tlak Atlética přinesl ovoce v 18. minutě. Vysoký rohový kop odhlavičkoval na zadní tyči zpět do ohně Godín. Brankář hostů se pokusil míč vyrazit, ale balón se dostal pouze k nehlídanému Davidu Villovi, jenž nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0!

Sevilla byla nyní nucena více otevřít hru a začala také útočit. Ve 25. minutě poprvé zaměstnal Courtoise Ibarra, jeho hlavička byla ale neškodná stejně jako nepřesný pokus Cokeho o chvíli později. Po rohovém kopu Rakitiče v 38. minutě se do míče opřel Fazio, ale svůj pokus namířil argentinský obránce vysoko nad. Celkově zápas nenabídl příliš šancí, byl to spíše boj o každý metr hřiště, přičemž Atlético bylo daleko silnější na balónu a v držení míče dominovalo se 72 %.

Druhý poločas nabídl podobně těžkopádnou podívanou. Atlético bylo nebezpečnější, ale nedokázalo svůj jednobrankový náskok rozšířit pojišťujícím gólem. V 58. minutě vypálil David Villa utaženou ránu z dálky, Beto však v pohodě odvrátil na roh. Sevilla poté opticky vyrovnala hru, ale také se jí dostávalo pouze minima šancí.

Zlomový moment zápasu přišel v 71. minutě, když Junafran v pokutovém území stáhl hostujícího Baccu a sudí přes vehementní protesty domácích nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil chorvatský záložník Rakitič, jenž nedal Courtoisovi žádnou šanci - 1:1! Na vyrovnávací branku mohl v 76. minutě odpovědět Costa, brazilský forvard ale Gabiho centr nezkrotil a z hloubi pokutového území hlavičkoval dva metry nad bránu.

Sevilla byla posledních deset minut v hluboké defenzívě, ale domácí nedokázali najít skulinu v soustředěné obraně hostů. V průběhu celého zápasu to mezi oběma mužstvy pořádně jiskřilo a poté, co sudí nechal bez povšimnutí několik ostrých zákroků, situace vygradovala v poslední minutě utkání. Po nebezpečném faulu Morena na Raúla Garcíu v 90. minutě se strhla potyčka mezi oběma tábory vyhecovaná zlostí pětačtyřiceti tisíci diváky na stadionu. Sudí Hernández vytáhl pro Morena rovnou červenou kartu a žlutý trest dostal i hostující Gameiro a domácí García.

Utkání tak skončilo překvapivou remízou 1:1 a první tři mužstva La Ligy od sebe nyní dělí pouze jeden bod.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že dvojica zápasov Levante UD - FC Barcelona, Atlético Madrid - Sevilla FC dopadla veľmi prečudesne, povedal by som, že až rozprávkovo divne. A čo sa hlavných aktérov týka, tak by som ešte aj pridal príslovkové určenie spôsobu, že opakovane.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nám to čelo tabulky pěkně zamotalo....teď jen doufat v brzkou ztrátu Orálů a opět odskočení nejlepších dvou týmů Španělska ( Barcelony a Atletica samozřejmě)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele